понеділок, 22 листопада 2010 17:29

Сім'я грузинського бізнесмена виставила на продаж "Динамо"

Сім'я грузинського бізнесмена виставила на продаж "Динамо"

Сім'я грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі, який помер в 2008 році, готова за символічну суму поступитися контрольним пакетом футбольного клубу "Динамо" з Тбілісі. Про це повідомляє портал "Грузія online" з посиланням на заяву сім'ї.

"Клубу потрібен інвестор, який включиться в щоденну діяльність клубу, а це, з різних причин, у випадку з нашою сім'єю, фактично неможливо", - йдеться в заяві.

Бадрі Патаркацишвілі купив "Динамо" на початку 2000-х років. Бізнесмен пообіцяв, що поверне клубу колишню славу. Після цього "Динамо" кілька разів виграло чемпіонат Грузії і кубок країни. Однак на європейському рівні досягнути визначних успіхів команді не вдалося.

У січні 2008 року активи Патаркацишвілі були арештовані, так як бізнесмен був звинувачений у поширенні закликів до повалення влади. Яким чином сім'я бізнесмена збирається продати арештоване майно, не уточнюється.

Нагадаємо, що відразу після того, як помер Бадрі Патаркацишвілі, навколо його спадщини розгорівся конфлікт. На активи найбагатшої людини Грузії претендують його двоюрідний брат Джозеф Кей, інші члени сім'ї мільярдера і Борис Березовський. На початку 2010 року повідомлялося, що Березовський в британському суді добився ордера на арешт частини майна Патаркацишвілі.

Футбольний клуб "Динамо" (Тбілісі) був одним з найвідоміших радянських клубів. Команда двічі вигравала чемпіонат країни і двічі - кубок. У сезоні 1980/1981 тбіліське "Динамо" виграло Кубок кубків.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Сім'я грузинського бізнесмена виставила на продаж "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути