четвер, 03 березня 2016 18:46

Семенов може розраховувати на успіх у індивідуальних гонках, Підгрушній треба додавати у стрільбі – підсумки першої гонки біатлонного чемпіонату світу

Семенов може розраховувати на успіх у індивідуальних гонках, Підгрушній треба додавати у стрільбі – підсумки першої гонки біатлонного чемпіонату світу
Сергій Семенов

Збірна України посіла четверте місце в змішаній естафеті – першому виді змагань на чемпіонаті світу в Холменколлені, який відкрився сьогодні. Підсумки гонки - вони такі.

Валентина Семеренко, схоже, повертається до когорти лідерів світового біатлону. На першому етапі Валя не дала нікому відірватися. Щоправда, зайве хвилювання після тривалої перерви у змаганнях перешкодило стріляти зі стовідсотковою влучністю. Але торішня чемпіонка світу заклала підвалини відриву в четвірці найкращих.

Олена Підгрушна не хоче нікому поступатися на фінішному колі. Навіть коли суперниці категорії топ – Дорен Абер чи Франціска Хілдебрандт з Тіріл Екхоф. Дещо несподіваними стали чотири промахи капітана української жіночої команди. З такою стрільбою в спринті чи гонці переслідування ловити нічого. Уже в суботу – під час спринту треба довести всім, що проблеми на стрільбищі – випадковість, а не закономірність.

Що треба знати про чемпіонат світу з біатлону: шанси України, склад команди, розклад змагань

Уперше наші чоловіки не погіршили в міксті досягнення жінок. Сергій Семенов недаремно заганяв себе на тренуваннях. Виграти ногами в Йоханнеса Бйо – не кожному вдається. Не варто забувати, що Семенов продемонстрував майже ідеальну стрільбу, схибивши лише раз на своїй улюбленій стійці. Можливо, тренери помилилися, не поставивши Сергія фінішером. Утім, якщо Семенов збереже свою нинішню форму, може розраховувати на медалі в індивідуальних гонках.

Дмитро Підручний не зміг стрибнути вище голови. Випередити таких зубрів біатлону як Мартен Фуркад, Симон Шемп, Тар'єй Бьо можна було лише за ідеальної стрільби. Шкода, але Дмитро двічі схибив на стійці. Останній промах став вирішальним. Тим не менше, Підручний показав себе гарним командним бійцем і може розраховувати на успіх в чоловічій естафеті.

Україні не варто тішитися четвертим місцем. Слід сприйняти його як невдачу й налашовуватися на перемогу вже в спринті. Принаймні в жінок ми маємо право розраховувати на першу медаль.

Зараз ви читаєте новину «Семенов може розраховувати на успіх у індивідуальних гонках, Підгрушній треба додавати у стрільбі – підсумки першої гонки біатлонного чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути