Ексклюзиви
середа, 08 червня 2011 15:45

"Селяни" з українського чемпіонату клеїли дурня 90 хвилин"- Решко

"Селяни" з українського чемпіонату клеїли дурня 90 хвилин"- Решко

Один з кращих захисників в історії українського футболу володар Кубка кубків і Суперкубка УЄФА 1975 року Стефан Решко прокоментував події у товариському матчі Україна - Франція (1:4).

"Можу лише поспівчувати Олегу Блохіну. Він - максималіст і намагається зробити майже неможливе. Але чудес у футболі не буває. В Україні не вистачає гравців, здатних грати на такому рівні. У матчі з Францією у складі нашої команди за інших нероб спотворювали лише Тимощук. Це за умови, що він грає в "Баварії" і йому доводити нібито нічого. А ці "селяни" з українського чемпіонату клеїли дурня всі 90 хвилин", - говорить він.

На думку Решко, рівень гравців української збірної такий, що у тренера не залишається великого вибору.

"Більшість запрошених Блохіним футболістів мають занадто невисокий футбольний інтелект для того, щоб тренер міг реалізовувати на полі свої тактичні задумки. Ці хлопці з їх рівнем індивідуальної майстерності можуть розраховувати на позитивний результат у матчах із суперниками рівня Франції лише за умови повної мобілізації сил і концентрації зусиль. Але вони грають розхлябано, абияк, допускаючи провали, які раніше вважалися ганебними навіть для представників дитячо-юнацьких шкіл. Приміром, загальновідомо, що поряд зі своєю штрафною площею віддавати передачі назад і впоперек не можна. Мене, колишнього захисника, гра української оборони вчора привела до шоку. Такого безладу я не бачив давно. Та як можна дозволяти суперникові перепасовки у власному карному майданчику, давати йому бити з меж воротарського?! Або взяти дії півзахисту. Там є Тимощук, який намагається тягнути гру збірної поодинці. Інші не здатні ні віддати, ні відкритися. Вони просто ховаються від м'яча.

Олег Блохін говорив, що найменше занепокоєння в нього викликає гра нападників. Але я не помітив, щоб Марко Девіч та Андрій Воронін виявляли якусь активність. В атаці наша команда виглядала беззубо. І якби не той фантастичний удар Тимощука і не помилка воротаря Стіва Манданда, то голів від нашої команди ми не дочекалися б", - говорить Решко.

Причину всіх бід бачить у завищеній самооцінці гравців.

"Не перестаю дивуватися діям на полі Хачеріді. Два роки тому, коли цей футболіст тільки з'явився в "Динамо", він виглядав краще, ніж зараз. Мене дратує, що він у свої 20 років не грає у футбол, а бігає за суддями, з'ясовує відносини. Розумієте, біда цих хлопців у тому, що вони, нічого не досягнувши, стали занадто великими. А навіщо вбиватися, якщо свій мільйон за контрактом ти отримаєш в будь-якому випадку? Ось, наприклад, сильно горить бажанням повернутися у збірну Алієв. Але що ж ти за футболіст такий, що за півроку перебування в команді не зміг набрати оптимальну форму? Хіба це професіонал?

Мене дивує, звідки у гравців української збірної така висока зарозумілість. Їх рівень продемонстрував ще попередній матч з Узбекистаном. Узбеки - команда відверто слабка. Але навіть такий суперник "возив" Україну хвилин 15 у першому таймі! Я дивився і не вірив власним очам. Та такому опонентові потрібно забивати п'ять-шість м'ячів ще до перерви. Або вирішувати результат у перші 20-30 хвилин, а потім експериментувати з тактикою і складом", - говорить Решко.

Разом з тим вважає, що українська збірна ще може виглядати по-іншому.

"Відновиться після травми Дмитро Чигринський, гадаю, можуть підсилити команду Ярослав Ракицький, Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка, що готуються зараз у складі молодіжної збірної до чемпіонату Європи, - каже Стефан Михайлович. - Також ми продовжуємо сподіватися на Андрія Шевченка. Але він професіонал і навіть сам об'єктивно оцінює свої нинішні можливості. Так, він здатний допомогти команді за рахунок індивідуальної майстерності. Але щоб витягати збірну поодинці, сил йому вже не вистачить", - констатував ветеран українського футболу.

Зараз ви читаєте новину «"Селяни" з українського чемпіонату клеїли дурня 90 хвилин"- Решко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути