понеділок, 06 червня 2011 12:15

"На даний момент у збірній України немає яскраво вираженого лідера" - Блохін

"На даний момент у збірній України немає яскраво вираженого лідера" - Блохін

Головний тренер збірної України Олег Блохін дав прес-конференцію напередодні контрольного матчу проти команди Франції, що відбудеться 6 червня у Донецьку.

Відповідаючи на запитання про можливі зміни у стартовому складі, наставник синьо-жовтих звернув увагу на серйозний дисбаланс фізичного стану гравців, що поки не вдається привести до спільного знаменника:

"Ротація складу буде. Поки що я не прийняв рішення щодо двох позицій. Напевно, залишимо це питання на день гри. Але в будь-якому випадку, серйозних змін не чекайте: як ви розумієте, у нас немає в розпорядженні 26 гравців, як у збірної Франції".

Водночас Блохін нагадав, звідки черпатиме ресурс, якого на даний момент відчутно бракує:

"У майбутньому будемо чекати підтримки з боку молодіжної збірної України, футболістів якої ми, з відомих причин, на цей збір не викликали, а також за рахунок травмованих, тих же Михалика і Чигринського. Гадаю, 10 серпня в матчі зі Швецією ми вже зможемо експериментувати, маючи під рукою оптимальну групу гравців".

Від часу успішного для команди Олега Блохіна чемпіонату світу-2006 минуло вже 5 років: "коуч" впевнений у невідворотності оновлення складу. Водночас Олег Володимирович вважає, що для того, аби молодь заявила про себе, повинен пройти певний час:

"Порівнюючи гру, яку молоді футболісти демонструють у своїх клубах з їхнім виконанням у національній команді, відзначаю очевидні розбіжності. З іншого боку, я досі залучаю гравців, котрі виступали в збірній у 2006-му. Напевно, без цих виконавців складно буде формувати кістяк нової команди. А та молодь, що пройде школу Євро-2012, буде дуже добре готова до відбірного циклу мундіалю-2014. Це я вам точно кажу! Візьміть ту ж збірну Франції: після провалу на ЧС-2010 року зроблено невеликі зміни в складі, і ми вже бачимо боєздатну команду, яка на Євро-2012 виглядатиме дуже серйозно".

На думку керманича синьо-жовтих, найголовніше, аби з'являлися молоді перспективні футболісти, яких бракувало під час участі українців у відборі до Євро-2008.

Визначаючи якості виконавця, який би став лідером збірної України під час фінального турніру чемпіонату Європи, головний тренер зазначив, що штучно створити ватажка складно:

"Лідер повинен виявляти себе на футбольному полі, а не в житті, вигадуючи певні проблеми. Своє лідерство треба доводити лише в грі. Так, може бути, на даний момент у нас справді немає яскраво вираженого лідера, але, гадаю, до чемпіонату Європи він з'явиться".

На прохання представників мас-медіа, Олег Блохін поділився очікуваннями від контрольного матчу:

"Чекаю хорошого футболу і того, що ми перервемо неприємну традицію, пов'язану з виступами збірної України на "Донбас Арені". Чомусь так склалося, що наша команда ніяк не може тут перемогти. Але Україна проведе на цьому стадіоні два матчі групового етапу Євро-2012, тож треба вже зараз ламати цю прикру традицію! Крім того, перед викликаними на збір стоїть те ж завдання, що й у матчі з Узбекистаном: хлопці мають скористатися наданим їм шансом. І, звісно, ще одне завдання: спробувати обіграти збірну Франції, одну з найкращих команд у світі".

На завершення прес-конференції Олег Блохін відзначив сконцентрованість і наполегливість футболістів головної команди:

"Незважаючи на те, що багато гравців вже давно у відпустці, за весь час цього збору я жодного разу не почув від хлопців щонайменших нарікань. Значить, атмосфера в команді гарна. Який завтра буде результат, це вже справа інша. Але головне, що немає бурчання, мовляв ми тут "оремо", а інші в цей час відпочивають. Ось це ? дуже добре".

Трансляція матчу Україна ? Франція відбудеться 6 червня на телеканалі "Інтер". Початок ? о 22.00.

Зараз ви читаєте новину «"На даний момент у збірній України немає яскраво вираженого лідера" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути