субота, 03 лютого 2018 00:27

Збірна України з футзалу вирвала перемогу на старті Євро-2018 і вийшла до чвертьфіналу

Збірна України з футзалу вирвала перемогу на старті Євро-2018 і вийшла до чвертьфіналу
Шотурма забиває вирішальний гол в ворота румунів. Фото: uefa.com

Збірна України зробила камбек в стартовому матчі на чемпіонаті Європи з футзалу. У першій грі на Євро-2018 "жовто-сині" вирвали перемогу, відігравши два м'ячі з Румунією - 3:2 і вийшли до чвертьфіналу.

Підопічні Олександра Косенка провалили початок зустрічі. Наші могли пропустити вже на сьомій секунді, проте м'яч пролетів в сантиметрах від штанги воріт Іваняка.

І все ж румуни забили досить швидко. Сальвіо потужним ударом з середньої дистанції відкрив рахунок на 5-й хвилині.

Після цього наші суперники випустили п'ятого польового, ставши ще більше нагнітати обстановку на половині поля українців. А коли "жовто-сині" переломили хід поєдинку і здавалося, що близькі до голу, ми пропустили другий - відзначився Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футзал. Збірна України розбила Словаччину у першому матчі плей-оф КС-2016

За 3,5 хвилини до кінця тайму збірна України заробила п'ятий фол. Боязнь порушити правила і привезти собі пенальті давала про себе знати, але Королишин все одно влучно пробив у ближній кут після розіграшу штрафного.

На самому початку другого тайму Разуванов міг зрівнювати рахунок, проте з гострого кута влучив у штангу.

Румуни також мали забійний шанс для гола, але Іваняк протягом пари секунд зробив подвійний сейв. А практично відразу після цього Педяш з невеликим рикошетом від захисника влучив ідеально в "дев'ятку".

Коли до кінця матчу залишалося 20 секунд Шатурма перехопив м'яч і практично з центра поля вразив порожні ворота, вирвавши перемогу для України.

Чемпіонат Європи. Група C. 2 тур

Румунія - Україна - 2:3 (2:1)

Румунія: Петрішор Тоніца - Пауло Феррейра, Савіо Валадарес, Флорін Гнат, Флорін Матей - Адріан Панзару, Алпар Чома, Думітру Стойка, Ласло Шоч, Маріуш Матей, Октавіан Чіреш, Феліпе Олівейра, Еміл Редуку

Україна: Євген Іваняк - Володимир Разуванов, Михайло Грицина, Микола Грицина, Петро Шотурма - Микола Білоцерківець, Андрій Хамдамов, Руслан Шеремета, Сергій Журба - Тарас Королишин, Олександр Педяш, Андрій Лисенко,

Арбітри: Адмір Заховіч (Словенія), Володимир Кадикjв (Росія)

Голи: Савіо Валадарес, 5, Флорін Ігнат, 11 - Тарас Королишин, 20, Олександр Педяш, 28, Петро Шотурма, 40

Попередження: Флорін Матей, 27. Алпар Чома, 30. Адріан Панзару, 34. - Євген Іваняк, 9. Микола Білоцерківець, 17. Тарас Королишин, 22. Андрій Хамдамов, 36.

Удари (в створ): 19 (12) - 32 (16).

Наступний матч наша команда проведе проти збірної Португалії 4 лютого за перше місце в групі. Початок о 19.00, наш сайт планує текстовий онлайн зустрічі. До плей-оф з групи виходять по дві найкращі збірні. Переможець зустрінеться з другою командою групи D, де виступають Азербайджан, Франція та Іспанія. Тріумфатор цього тріо зустрінеться з другим місцем української групи.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України з футзалу вирвала перемогу на старті Євро-2018 і вийшла до чвертьфіналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути