середа, 11 вересня 2013 10:28

"Збірна продовжує прогресувати" - Сопко

"Збірна продовжує прогресувати" - Сопко
Александр Сопко угадал счет матча Украина-Англия. Фото: shakhtar.com

Напередодні матчу Україна – Англія колишній захисник "Шахтаря" Олександр Сопко виявився єдиним із фахівців, хто угадав рахунок матчу – 0:0.

Признайтеся, Олександре Олександровичу, до якого екстрасенса напередодні ходили?

Я таким не захоплююся. Угадав, то й угадав. Як казав покійний Віктор Прокопенко: "Не шукайте логіки у футболі". А рахунок передбачив, бо виходив із того, що кожна з команд триматиме його в підсвідомості, боячись програти й утратити нічию. Англійці привезли хороших гравців із найсильнішої ліги світу, які вміють надійно оборонятися. Українці ще не вміють грати з такими командами із позиції сили. А бігти авантюрно вперед тренери не дозволили. І правильно зробили.

Україна тепер сподіватиметься лише на друге місце?

Все може бути. Є ще шанси фінішувати першими, нічого страшного не станеться, якщо в підсумку виявимося другими. Згадайте, як ще півроку тому перед матчем із збірною Польщі майже всі фахівці радили Фоменку готувати команду для відбору на Євро 2016. Однак команда з'явилася в нас значно раніше. Ми зуміли обіграти на виїзді Польщу і Чорногорію.

Якщо Україна фінішує другою, то на 90% виявиться несіяною в стикових матчах. Тобто, гратиме або з Францією, Хорватією, Португалією чи Росією, Грецією чи Боснією? Знову можна залишитися без чемпіонат світу?

Можна не поїхати в Бразилію, якщо не обіграти вдома Польщу. Цього не треба забувати, адже поляки свої шанси ще не втратили. Щодо стикових ігор, то боятися їх не слід. Збірна України продовжує прогресувати по ходу відбірного турніру, від матчу до матчу покращуючи свою гру. Тому цілком може сподіватися обіграти будь-яку із названих вами збірних. Пригадайте, як узимку казали, що в нашої команди нема гравців на один склад. Зараз можна впевнено стверджувати, що в нас з'явилася команда з потужною лавою запасних. Тренери можуть варіювати тактикою на конкретну гру. А якщо буде гра, то буде й путівка на чемпіонат світу в Бразилію.

Зараз ви читаєте новину «"Збірна продовжує прогресувати" - Сопко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути