понеділок, 30 вересня 2013 13:15

"Шансів виграти апеляцію небагато" - Стороженко

"Шансів виграти апеляцію небагато" - Стороженко
Сергій Стороженко розповів за що покарали збірну України ФОТО: dynamo.kiev.ua

Федерація футболу України ще не отримала повного рішення покарання ФІФА. Про це сьогодні на прес-конференції розповів віце-президент ФФУ Сергій Стороженко.

"До цього часу ми не маємо повного рішення покарання ФІФА. Перше, що ми маємо зробити, це направити повідомлення про свої наміри, тобто сповістити ФІФА, друге — попросити ФІФА направити мотиваційну частину, третє - направити у ФІФА свої мотивувальні думки, що і як ми будемо оскаржувати. Така процедура подання апеляція. Часу практично немає. Попросимо ФІФА терміново розглянути нашу справу. Також треба сплатити судові витрати.

Вчора ми оприлюднили деякі пункти звинувачення. FARE зафіксували такі порушення: людину у футболці з цифрою 88 на грудях, штандарт дивізії СС-Галичина та гасло "Good night left". Також були зафіксовані характерні мавп'ячі звуки та рухи стосовно Едмара Галовського, гравця збірної України і нацистські рухи групою фанатів.

Мова не йде про інші прапори та гасла. Тільки про вище перелічені. На 5-й день після матчу ми отримали сповіщення про відкриття справи."

На засідання Дисциплінарного комітету ФІФА сторони не викликаються.

"Ми хотіли бути присутніми, але нам сказали, що не варто. Після 18 вересня ми подавали додаткові відомості. Едмар Галовський написав листа, в якому попросив врахувати, що ніколи не відчував дискомфорту від перебування у Львові. Жоден з цих аргументів не був зарахований. У ФІФА повністю довірють рапорту FARE.

Кожен має право апелювати і кожен має право бути почутим. Що стосується можливо посилення покарання, то апеліція не може до цього призвести.

На жаль, нас не чують у Львові. Під час матчу "Карпати" - "Таврія" політика була присутня на стадіоні. Маю на увазі політичні гасла та зображення", - зазначив Стороженко.

Сергій Михайлович зазначив, що FARE є партнером ФІФА.

"FARE - незалежна, незаполітизована міжнародна іституція, яка є партнером ФІФА. Стосунки узгоджені відповідними документами. ФІФА навіть делегувала частину своїх повноважень FARE. Скільки я працюю у ФФУ у нас жодного разу не було контакту з FARE.

До нас можуть прийти з ФІФА і порсити п'ять квитків на матч у будь-який сектор. Серед цих людей можуть бути представники FARE.

На ім'я Конькова прийшов лист від FARE, де сказано, що представники стурбовані ситуацією в Україні і пропонують зустріч. Звичайно, ми від неї відмовлятися не будемо."

Стороженко зізнався, що шансів виграти апеляцію небагато.

"Буду відвертим. Шансів виграти апеляцію небагато, бо натворили справ. Думаю, організуємо фан-зону біля стадіону і будемо підтримувати збірну так, що футболісти почують нас на арені. Ще один момент - це дискваліфікація "Львів-арени" на жахливий термін під егідою ФІФА. Свого слова ще не сказав УЄФА. А що буде коли і союз розповсюдить свої санкції на "Львів-Арену"?"

Стороженко зазначив, що не варто було прибирати міліцію зі стадіонів.

Перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов пояснив ситуацію з почесним президентом організації Григорієм Суркісом.

"Питання лежить в юридичній площині, закликаю вас не політизувати її. У нас є виступи деяких осіб, які хочуть заполітизувати її. Треба об'єктивно подавати її.

Що стосується віце-президента УЄФА Григорія Суркіса, то йому потрібно відразу реагувати на цю ситуацію, а не чекати запрошення".

"Як Суркіс може допомогти? Піти до Блаттера? Тут може виникнути конфлікт інтересів. Ми не відмовляємося ні від чиєї допомоги. Ми просто хочемо знати конкретику. Юристи? У нас є свої кваліфіковані юристи. Суркіс не може вести якісь переговори. Якщо хочеш допомогти, то зроби це тихенько, а не розповідай всім", - сказав Стороженко.

Народний депутат України Андрій Павелко зазначив, що в Україні існують занадто м'які санкції щодо вболівальників.

"Ця ситуація об'єднала всіх вболівальників. Фанатів треба не тільки карати, але й працювати з ними. У нас є розуміння з усіма регіональними фанатськими рухами. Зараз в Україні існують занадто м'які санкції щодо вболівальників. Сподіваємося,що скоро відповідний законопроект буде прийнятий і більше у нас таких ситуацій не повторювалось."

Президент ФФУ Анатолій Коньков не прийшов до преси через підготовку до поїздки у штаб-квартиру ФІФА. Завтра вранці або сьогодні вечером Анатолій Дмитрович вилетить у Швейцарію.

Прес-аташе ФФУ Павло Терновий попросив ЗМІ не спекулювати темою покарання ФІФА.

Нагадаємо, 27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА покарав збірну України за расизм уболівальників матчем без глядачів, а стадіон у Львові не зможе побачити ігри національної команди аж до закінчення відбіркового раунду до ЧС-2018.

Зараз ви читаєте новину «"Шансів виграти апеляцію небагато" - Стороженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути