понеділок, 30 вересня 2013 09:38

"Суркіс вже допоміг "Металісту" залишитися без єврокубків" - Стороженко

"Суркіс вже допоміг "Металісту" залишитися без єврокубків" - Стороженко
Стороженко: "На коліна ми ставати ні перед ким не будемо". Фото: ffu.org.ua

Перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко став гостем програми "Великий футбол", в ефірі якої розповів про ситуацію з рішенням ФІФА і можливим сприянням Григорія Суркіса.

"Ми від будь-чиєї допомоги, звичайно, не відмовляємося. Якщо у Григорія Михайловича така велика душа і футбольне серце, то ми розраховували і розраховуємо, що він зробить все, що може. Все питання в тому, що він може?

За весь час перебування біля керма ФФУ Анатолія Конькова (з 2 вересня 2012- го) ми не бачили і не чули Григорія Михайловича - до того моменту, як у ніч на суботу в програмі у пана Шустера нам було запропоновано: якщо ми звернемося, допомога буде надана.

На коліна ми ставати ні перед ким не будемо. Якщо одна з вищих посадових осіб УЄФА, голова комітету зі стадіонів та безпеки каже, що це рішення звалилося на нього як сніг на голову (хоча після матчу у Львові було очевидно, що проблеми виникають, 11 вересня ми отримали повідомлення про відкриття провадження дисциплінарним комітетом), то мені це незрозуміло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звіт ФІФА писали люди, які знають, що Україна ніким і нічим не захищена" - Щербачов

Конгрес ФФУ, надаючи Григорію Суркісу статус почесного президента, звичайно ж розраховував, що він представлятиме інтереси України в європейській і світовій футбольній інституції. На жаль, до п'ятниці ми Суркіса не бачили, не чули і ні про яку допомогу не знали. Допомога може бути різна. "Металіст" цього року вже отримав допомогу Суркіса і залишився без єврокубків. Тепер така допомога і збірній пропонується?

Я думаю, що у нас достатньо коштів, сил, інструментів, щоб відстоювати в правовому полі інтереси України. Це ми і робимо. Як Суркіс може нам допомогти ? Він не член апеляційного комітету, не людина, яка може безпосередньо вирішувати це питання. А що стосується якихось міфічних юристів - знаючих людей у нас достатньо. Вчора і сьогодні люди, які можуть робити справу, а не тільки говорити про неї і пропонувати, дуже щільно працювали. Контакт з співробітниками ФІФА постійний. Оформлюється версія проекту апеляції, щоб вкластися у встановлені терміни", - повідомив Стороженко.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 27 вересня, дисциплінарний комітет ФІФА покарав збірну України за расизм уболівальників матчем без глядачів, а стадіон у Львові не зможе побачити ігри національної команди аж до закінчення відбіркового раунду до Чемпіонату світу 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «"Суркіс вже допоміг "Металісту" залишитися без єврокубків" - Стороженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути