пʼятниця, 20 вересня 2013 14:28

"Матч без глядачів, зняття трьох очок і грошовий штраф" - Стороженко назвав можливі санкції ФІФА

"Матч без глядачів, зняття трьох очок і грошовий штраф" - Стороженко назвав можливі санкції ФІФА
Наприкінці вересня ФІФА оголосить своє рішення ФОТО: Gazeta.ua

У разі повторення преценденту пов'язаного з нацистсько-расистськими вигуками і банерами Україну можуть виключити з ФІФА. Про це сьогодні на круглому столі Football is life, присвяченому проблемам футболу в Україні сказав перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко.

"Я приніс документ з 22-х сторінок. Це звіт делегата FARE, щодо подій матчу у Львові. Крім цього, у мене є лист від ФІФА, де підтверджується порушення справи щодо цього питання. Там сказано, що на стадіоні були вивішені неонацистські банери, зокрема дивізії СС-Галичина. Також було наспівування мавп'ячих звуків, нацистські вигуки та рухи, які робили близько 20-25 людей", - сказав Сергій Михайлович.

Функціонер зауважив, що це не перша подібна ситуація і на сьогодні існує ризик нарватися на серйозні санкції з боку ФІФА.

"Які нам загрожують санкції? Проведення матчу без глядачів, зняття трьох очок і грошовий штраф. Ми вже були під розслідуванням ФІФА після матчу у Варшаві. Там теж було подібне і нам тоді вдалося переконати ФІФА, що в Україні дуже прискіпливо ставляться до цього питання, адже ми одна з держав, яка найбільше постраждала від німецько-фашистської окупації. Можна казати, що дивізія СС-Галичина не військове формування. Можна казати, що це взагалі не СС, але ж це не так. ФІФА чітко вказала на факт порушення.

Я підписав листа не погоджуючись з деякими позиціями, зокрема щодо Едмара. Він багато років прожив в Україні, вивчив мову, кухню. Одружений з українкою. Має від неї дітей. Тому я не думаю, що хтось мав на меті його образити", - зазначив Стороженко.

Чиновник сказав, що буде зроблено все можливе, аби уникнути покарання.

"Я повідомлю ФІФА, що у нас вже близько 240 тисяч заявок на матч у Харкові і це на 40-тисячний стадіон. Матч викликає великий інтерес. Чи піде це на користь, передбачити не можу", - сказав Сергій Михайлович.

"Нам всім треба спільно створити обстановку нетерпимості до таких явищ, адже при повторенні подібного можливе виключення збірної України з відбірної кампанії ЧС-2014. Щодо матчу у Харкові, то ми вже думаємо, кого туди направити в якості передового десанту для координації дій з місцевою владою", - підкреслив Стороженко.

Віце-президент додав, що ФФУ звернулася до львівських правоохоронців аби ті допомогли ідентифікувати винних в інциденті на "Арені-Львів".

"Ми власними силами зробили фотографії можливих винуватців інциденту і направили їх у львівське управління внутрішніх справ. До 25 вересня вони нам мають дати відповідь, щоб ми встигли довести ФІФА, що працюємо над чим питанням. Орієнтовно 27 вересня ФІФА оголосить своє рішення", - зазначив Стороженко.

Сергій Михайлович додав, що з ФФУ звільнили людину, яка відповідала за роботу з уболівальниками.

Зараз ви читаєте новину «"Матч без глядачів, зняття трьох очок і грошовий штраф" - Стороженко назвав можливі санкції ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути