Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2016 22:16

"Шахтар" впевнено переміг "Андерлехт"

"Шахтар" впевнено переміг "Андерлехт"
Фото: uefa.com

Донецький "Шахтар" обіграв бельгійський "Андерлехт" у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи. Рахунок зустрічі 3:1 на користь господарів поля.

Перший гол у матчі на 21-й хвилині забив новоспечений лідер "гірників" Тайсон. Віктор Коваленко відпасував на бразильця, який чітко вистрілив у дальній кут воріт Сільвіо Прото. Цікаво, що гол бразильця став 300-м для "Шахтаря" в єврокубках.

За три хвилини "Шахтар" подвоїв рахунок. Даріо Срна з правого флангу навісив у воротарський майданчик, а Олександр Кучер виявився найспритнішим і головою відправив м'яч точно в ціль. Це перший гол для захисника в єврокубках.

Рахунок вже у першому таймі міг стати розгромним. В одного Факундо Феррейри була нагода відзначитися дублем. Захисники "Андерлехта" кілька разів виносили м'яч з порожніх воріт. А під кінець тайму бельгійців врятувала штанга. Гості відповіли "Шахтареві" всього одним моментом.

У другому таймі "Шахтар" грав без Тайсона, якого у перерві матчу замінив Бернард. Футболісти "Андерлехта" посміливішали і на 68-й хвилині Франк Ашампонг забив у ворота Андрія П'ятова.

Фінальну крапку у матчі встановив Едуардо — 3:1. Хорват відзначився на 79-й хвилині після удару головою.

"Андерлехт" грав до кінця. Мбоджі навіть гол забив. Правда, зробив це рукою. Тепер "Шахтар" їде у Бельгію з комфортною перевагою в два м'ячі.

Матч-відповідь "Андерлехт" - "Шахтар" відбудеться у Брюсселі 17 березня. Наш сайт вестиме текстовий онлайн поєдинку. Канал "Україна" покаже матч у прямому ефірі.

Ліга Європи

1/8 фіналу

"Шахтар" - "Андерлехт" - 3:1 (2:0 1:1)

Голи: Тайсон (21 хв), Олександр Кучер (24 хв), Едуардо (79 хв) — Франк Ашампонг (68 хв)

Шахтар: Пятов - Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі - Коваленко, Малишев - Марлос (Ньому, 74), Едуардо (Дентіньо, 88), Тайсон (Бернард, 46) - Феррейра

Андерлехт: Прото - Нахар, Мбоджі, Нейтінк, Десхахт - Матіас Суарес (Джурічіч, 67), Баджо (Тілеманс, 74), Дефур, Ошампонг - Прат (Конте, 67), Окака

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" впевнено переміг "Андерлехт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути