Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2016 11:44

"Шахтар" може боятися хіба що "Ліверпуля"

"Шахтар" може боятися хіба що "Ліверпуля"

Донецький "Шахтар" переміг у повторному матчі чвертьфіналу Ліги Європи португальську "Брагу" у Львові - 4:0. Що було в матчі?

Теза про те, що "Шахтарю" потрапив найслабший клуб у 1/4 фіналу, підтвердилася. Португальці не мали жодних шансів на позитивний результат. У порівнянні з командою 2011-го року, коли тодішні підопічні Домінгуша пройшли на цій же стадії "Динамо", нинішня "Брага" нічим не вразила. Хіба що дублем Рікардо Ферейри у свої ворота. Такого українські вболівальники ніколи не бачили. Навіть славнозвісний росіянин Юрій Ковтун ніколи не забивав два м'ячі у власні ворота. Він міг засмучувати власних голкіперів у трьох матчах поспіль, але не більше одного гола за гру.


Перемігши "Брагу", донецький клуб сам перетворився на "солодку булочку". Решта півфіналістів, окрім хіба що "Ліверпуля", мріють отримати в суперники саме гірників. Мерсисайдцям з тією грою, яку вони продемонстрували у матчі проти "Боруссії", має бути абсолютно байдуже проти кого виходити й вигравати.


Аналогічно, крім "Ліверпуля, "Шахтареві" нікого не треба боятися. Іспанські клуби, попри традиційно чудову форму в квітні-травні, навряд чи набагато сильніші за нинішній "Шахтар". Особливо "Севілья". Андалузцям, з їхніми проблемами в обороні, буде дуже важко повторити свій минулорічний виграш у Лізі Європи. Жеребкування, нагадаємо, сьогодні о 13.30 за Києвом.


Луческу чи не вперше подякував львівській публіці на потужну підтримку впродовж гри. Очевидно, його слова про "нейтральне поле" слід забути. Принаймні під час матчів у єврокубках.


Від матчу до матчу прогресує молодий Віктор Коваленко. Хлопець не боїться брати ініціативу у компанії зіркових бразильців. Факундо Ферейра, схоже, остаточно посадив на лаву запасних Олександра Гладкого. Не віриться, що ще восени Гладкий розглядався як імовірний кандидат у збірну України.

Що зумовлює успішну гру "Шахтаря" в Лізі Європи?

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" може боятися хіба що "Ліверпуля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути