четвер, 17 березня 2011 12:59

"Шахтар" хоче зіграти з німецькими "гірниками" у Лізі чемпіонів

"Шахтар" хоче зіграти з німецькими "гірниками" у Лізі чемпіонів

У п'ятницю, 18 березня, у швейцарському Ньоні відбудеться жеребкування матчів 1/4 та 1/2 фіналу Ліги чемпіонів. Донецький "Шахтар" уперше у своїй історії ввійшов до вісімки найкращих команд Європи.

Серед потенційних суперників "гірників" англійські "Манчестер Юнайтед", "Челсі", "Тоттенгем", італійський "Інтер", німецький "Шальке", іспанські "Реал" та "Барселона".

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу заявив, що донеччани, швидше за все, зіграють з англійським клубом. Раніше румунський фахівець вгадав із жеребом в 1/8 фіналу — римською "Ромою". Тоді Мірча Михайлович сказав, що "Шахтареві" випаде італійський клуб.

"Дивитимуся жеребкування по телевізору. Команду у Ньоні представлятиме Сергій Палкін, генеральний директор "Шахтаря". Сподіваємося нам випаде хороша кулька, - каже "Gazeta.ua" Любош Міхел, директор департаменту міжнародних змагань "гірників", - У кожного в команді є свої вподобання щодо можливого суперника. Але всі сходяться на думці про "Шальке". Це не слабкий суперник, команда купила Рауля, Хунтелаара.

Ще один "бажаний" суперник — це "Тоттенгем". Два роки тому на шляху до виграшу Кубка УЄФА ми обіграли "шпор". Те саме стосується "Шальке". Ми вже їх перемагали в Європі. Це має для нас сильний психологічний фактор.

У команді вже навіть жартують, що можна зателефонувати в УЄФА і сказати, що "Шахтар" хоче грати з німецькими "гірниками". Ґельзенкірхен — це шахтарське місто."

У середу "Шальке" залишився без наставника. Клуб відправив Фелікса Магата у відставку.

"Важко сказати, як це вплине на команду. Все залежить від причини відставки тренера. Клаудіо Раньєрі звільнили через погану атмосферу у роздягальні "Роми". Команда не розуміла тренера, він не розумів своїх футболістів, виникали конфлікти. У психологічному плані заміна наставника може допомогти. Хоча новий тренер прийде в команду з новими тактичними ідеями, які можуть не спрацювати. Важко приймати клуб на рівні чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Він не знатиме гравців, їхніх можливостей та характеру."

Наставник "Барселони" Хосеп Гвардіола заявив що не хоче грати з "Шахтарем". Хто не бажаний суперник для "гірників"?

"У першу чергу "Барселона". На даний момент, це найсильніша команда Європи. Думаю, гравці "Шахтаря" згодні зі мною. З каталонцями дуже складно грати. Так само хотілося б уникнути зустрічі з "Реалом". Що стосується "МЮ", "Челсі" та "Інтер" то тут все одно."

Перші поєдинки чвертьфіналу пройдуть 5 і 6 квітня. Матчі-відповіді відбудуться 12 і 13 квітня. На цій стадії не має "посіву" і можуть зустрітися команди з однієї країни. Півфінальні матчі пройдуть 26 / 27 квітня і 3 / 4 травня.

"Не хотілося б проводити матч-відповідь 13 квітня. Деякі люди забобонні і не люблять грати 13. Добре хоч поєдинок точно не відбудеться у п'ятницю," - жартує Міхел.

21 березня "Шахтар" розпочне продаж квитків на домашню зустріч Ліги чемпіонів. Першими купити квитки зможуть власники абонементів.

Завтра також пройде жеребкування матчів 1/4 та 1/2 фіналу Ліги Європи. Сьогодні о 20:00 за київським часом "Динамо" зіграє матч-відповідь з англійським "Манчестер Сіті". Зустріч у прямому ефірі покаже ICTV та Спорт-1. Команда Юрія Сьоміна виграла перший поєдинок з рахунком 2:0.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" хоче зіграти з німецькими "гірниками" у Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути