Ексклюзиви
субота, 20 лютого 2010 16:29

Саакашвілі приїхав на похорони загиблого у Ванкувері саночника (ФОТО)

У Грузії в суботу пройшла церемонія прощання і похорони саночника Нодара Кумаріташвілі, який загинув 12 лютого в результаті аварії на санно-бобслейній трасі у Вістлері за декілька годин до відкриття Олімпіади-2010. Спортсмен був похований біля церкви в його рідному селищі Бакуріані в Боржомськом районі.

Як відзначає РІА Новини, на похорони прибули президент Михайло Саакашвілі з дружиною та інші представники як влади, так і опозиції, зокрема міністр культури, охорона пам"ятників і спорту Грузії Ніка Руруа, голова парламенту Грузії Давид Бакрадзе, депутати і представники уряду.

Також на похоронах зібралися близькі, друзі, колеги, односельці і звичайні уболівальники санного спорту, прихильники таланту Кумаріташвілі.

"Це великий біль, величезна трагедія не тільки для сім"ї Нодара, але і для всього народу. З дня смерті Нодара в міністерство закордонних справ не припиняється надходження листів співчуття. Якщо хоч щось можна протиставити цьому болю, це, напевно, те, що весь світ в ці хвилини тужить за Нодаром", - заявила замміністра закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе.

Кумаріташвілі розбився під час тренувального заїзду. На швидкості близько 150 кілометрів на годину він втратив контроль над саньми, вилетів з трека і сильно вдарився об металевий обмежувач. 21-річного спортсмена доставили в лікарню, але врятувати його не вдалося. Пізніше було оголошено, що причиною аварії стали допущені спортсменом помилки.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі приїхав на похорони загиблого у Ванкувері саночника (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути