субота, 13 лютого 2010 15:31

Олімпіада-2010. Грузинський спортсмен загинув через власну помилку

Олімпіада-2010. Грузинський спортсмен загинув через власну помилку

Організатори Олімпійських ігор у Ванкувері оприлюднили результати розслідування загибелі грузинського санника Нодара Кумаріташвілі, який розбився під час тренувального заїзду 12 лютого.

Фахівці прийшли до висновку, що провиною тому, що сталося зі спортсменом, стала допущена ним помилка, і що особливості конструкції траси не могли спровокувати інцидент.

Короткі підсумки розслідування опубліковані на офіційному сайті оргкомітету зимової Олімпіади-2010. У повідомленні йдеться, що грузинський спортсмен занадто пізно вийшов з 15-го повороту і не встиг згрупуватися для входу в наступний віраж.

Як наслідок, атлет на швидкості близько 150 кілометрів на годину втратив контроль над саньми, вдарився о борт траси і вилетів з треку.

У результаті аварії Кумаріташвілі отримав важкі травми і невдовзі помер.

Незважаючи на те, що винуватцем інциденту визнаний грузинський спортсмен, організатори змагань вирішили збільшити висоту межі траси на 16-му повороті. За підсумками розслідування було дозволено відновити заїзди саней з 13 лютого.

У грузинському міністерстві культури, охорони пам"ятників і спорту вирішили присвоїти ім"я Нодара Кумаріташвілі одній з трас на гірськолижному курорті Бакуріані.

У Ванкувері відбулася церемонія відкриття XXI Олімпійських ігор. Збірна Грузії вийшла на доріжку з траурними пов"язками на згадку про загиблого Нодара Кумаріташвілі.

За матеріалами ТСН, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Олімпіада-2010. Грузинський спортсмен загинув через власну помилку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути