Ексклюзиви
субота, 13 лютого 2010 10:23

У Ванкувері стартували Олімпійські Ігри-2010

У Ванкувері стартували Олімпійські Ігри-2010

Сьогодні вночі у Ванкувері пройшла церемонія відкриття XXI Олімпійських ігор.

Під урочисту мелодію композитора Девіда Пірса "Полум"я на вершині" на арену прибули генерал-губернатор Канади Мікаель Жан, президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге і вожді чотирьох індіанських племен, на території яких були побудовані спортивні об"єкти Олімпіади.

Після виконання гімну Канади, приймаючої сторони Олімпійських ігор, і звернення вождів індіанських племен, за традицією, першим на доріжку стадіону вийшла збірна Греції.

Прапор України на параді учасників зимових Олімпійських ігор довірили нести саночниці Лілії Лудан. Урочисту ходу завершила збірна Канади, прапор який несла Клара Х"юз - олімпійська медалістка в літніх і зимових видах спорту.

Збірна Грузії вийшла на доріжку з траурними пов"язками на згадку про загиблого напередодні на тренуванні грузинського спортсмена Нодара Кумаріташвілі.

У церемонії беруть участь близько 2,5 тисячі атлетів з 82 країн.

За попередніми оцінками, за відкриттям Олімпіади спостерігали десятки тисяч глядачів. Перед початком глядачам були роздані невеликі барабани.

Першу вітальну музичну композицію виконали музиканти Брайан Адамс і Неллі Фуртадо.

Після завершення урочистої частини генерал-губернатор Канади Мікаель Жан оголосила XXI Зимові Олімпійські ігри офіційно відкритими. За традицією, церемонія завершилася запалюванням Олімпійського вогню паралімпійців Ріком Хансеном, ковзаняркою Катріною Лемей-Доан, баскетболістом Стівом Нешем, гірськолижницею Ненсі Грін і хокеїстом Вейном Гретцкі.

Всього Олімпійські ігри у Ванкувері триватимуть 17 днів, під час них буде розіграно 86 комплектів нагород у 15 видах спорту: біатлон, бобслей, гірські лижі, двоборство, керлінг, лижі, стрибки з трампліну, сани, ковзани, скелетон, сноуборд, фігурне катання, фрістайл, хокей і шорт-трек.

За матеріалами ТСН

Зараз ви читаєте новину «У Ванкувері стартували Олімпійські Ігри-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути