четвер, 12 лютого 2009 16:54

Російські біатлоністи вживали допінг кустарного виробництва

Російські біатлоністи вживали допінг кустарного виробництва

Допінг, виявлений в пробах російських біатлоністів, виявився еритропоетином (ЕРО) "кустарного російського виробництва", повідомляє агентство спортивної інформації "Весь Спорт" з посиланням на своє джерело. Знайдений різновид ЕРО має деякі відмінності від класичних зразків. Аналіз допінг-проб "В" трьох російських біатлоністів завершився 12 лютого в швейцарській Лозанні.

Допінг-проби "А", що дали позитивний результат, були узяті у росіян 5 грудня 2008 року. У повідомленні про результати проб "А", відправленому Міжнародним союзом біатлоністів (IBU) в Союз біатлоністів Росії (СБР), говорилося, що в аналізах був виявлений саме ЕРО.

IBU тимчасово усунув біатлоністів від участі в змаганнях, а їхні імена будуть офіційно названі 13 лютого в корейському Пхенчхані. 14 лютого в цьому місті стартує чемпіонат світу з біатлону 2009 року. За інформацією газети "Комсомольська Правда", що посилається на своє джерело, на допінгу попалися Катерина Юр"єва, Альбіна Ахатова і Дмитро Ярошенко.

Зараз ви читаєте новину «Російські біатлоністи вживали допінг кустарного виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути