Ексклюзиви
пʼятниця, 28 січня 2011 14:51

Росія зацікавлена у переході Долгополова у свою збірну

Росія зацікавлена у переході Долгополова у свою збірну

Президент Федерації тенісу Росії (ФТР) Шаміль Тарпіщев заявив, що російська сторона не проти переходу українця Олександра Долгополова до складу збірної Росії, якщо у спортсмена з'явиться таке бажання.

На Australian Open Долгополов дійшов до 1 / 4 фіналу, по ходу турніру обігравши таких тенісистів як Робін Содерлінг і Жо-Вільфред Цонга. У своїх інтерв'ю спортсмен, що став відкриттям Відкритого чемпіонату Австралії, говорив, що досяг успіху завдяки своєму батькові, а не українській федерації тенісу. Долгополов також зазначив, що в Росії тенісу приділяється більше уваги, ніж у його країні.

"Це не наша примха. Ми ж не можемо змусити людину щось зробити. Все залежить від нього самого. Якщо у Долгополова з'явиться бажання, то ми готові його розглянути", - сказав Тарпіщев.

Президент ФТР зазначив, що такий результат Долгополова на турнірі серії "Великого шолома" зовсім не став для нього сюрпризом.

"Ми Сашу добре знаємо. У нього є величезний плюс - він швидкий, витривалий, з фізикою у нього все в порядку. Багато передумов для того, щоб він став у майбутньому великим гравцем", - пояснив Тарпіщев.

За його словами, 22-річний уродженець Києва буде і далі прогресувати: "Але для цього йому потрібна психологічна надійність. Якщо грамотно з ним працювати в цьому напрямку, то результати будуть йти тільки в гору".

На даний момент у світовому рейтингу ATP Олександр Долгополов займає 46 місце.

За матеріалами РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Росія зацікавлена у переході Долгополова у свою збірну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути