Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 06:30

Долгополов програв Маррею

Український тенісист Олександр Долгополов, 22 роки, припинив боротьбу на Відкритому чемпіонаті Австралії. У чвертьфіналі він програв п'ятій ракетці світу британцеві Енді Маррею.

У більш як 3-годинному матчі українець спромігся виграти один сет у минулорічного фіналіста змагань — 5:7, 3:6, 7:6, 3:6. У попередніх чотирьох поєдинках Маррей не програв жодного сету.

Долгополов провалив початок першого сету — 1:4. Але потім увійшов у ритм гри, налагодив першу подачу та зрівняв рахунок — 5:5. Не дотяг до тай-брейку через невдало виконаний удар над головою — смеш.

За рахунку 0:1 по партіях гра в Долгополова розвалилася. Він невиправдано ризикував на прийомі, часто при цьому влучав у сітку. Маррей застосував тактику, за якою гра проходила в повільному темпі. Він не вигідний для українця, бо Долгополов діє в атакувальній манері. Тож Олександр припустився 16 невимушених помилок та здобув перемогу  тільки в чотирьох розіграшах.

У третьому сеті Долгополов виграв втричі більше розіграшів, ніж британець, 17 разів удало виходив до сітки. При цьому припустився 22 помилок, бо продовжував грати агресивно.

На тай-брейку в Маррея не було жодних шансів. Українець реалізував один із чотирьох сет-болів.

У вирішальній партії Долгополова знову змусили грати першим номером. При цьому Маррей майже не хибив, тримав м'яч, допоки суперник не помилявся. Британець почав частіше атакувати й подавати навиліт. Узяв подачу українця й довів матч до кінця.

Наш тенісист переграв Маррея за подачами навиліт (16 проти 9), активно виграними м'ячами (57–33). Доля поєдинку склалася на користь британця тільки через нестабільність і авантюрну тактику Долгополова. Він припустився 77 невимушених помилок проти 34 у фаворита.

За турнір Олександр отримає $210 тис. та 360 рейтингових очок. У понеділок оприлюднять новий тенісний рейтинг — Долгополов має  наблизитися до 30-го місця. Зараз українець 46-й.

У півфіналі Маррей зустрінеться з іспанцем Давидом Феррером. В іншому матчі гратимуть іще двоє елітних гравців — швейцарець Роджер Федерер і Новак Джокович із Сербії.

У жінок перша ракетка світа Каролін Возняцкі з Данії гратиме за вихід до фіналу з китаянкою Лі На. Другий півфінал склала пара фавориток турніру — Віра Звонарьова з Росії та бельгійка Кім Клійстерс.

Зараз ви читаєте новину «Долгополов програв Маррею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути