Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2015 12:30

Росія частково знайшла суму компенсації за перехід кримської легкоатлетки

Росія частково знайшла суму компенсації за перехід кримської легкоатлетки
Фото: zn.ua

Один з регіонів Росії висловив готовність заплатити 20 тисяч доларів за достроковий перехід кримської метальниці списа Віри Ребрик. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на міністра спорту Криму Георгія Шестака.

"Відносно Ребрик Всеросійська федерація легкої атлетики налаштована дуже рішуче і готова заплатити суму викупу української федерації. У нас є домовленість з однією з республік, яка хоч зараз готова дати 20 тисяч доларів. Отже частково потрібна сума вже знайдена", - заявив Шестак, не уточнивши, про який російський регіон йде мова.

За перехід Ребрик українська федерація вимагає компенсацію розміром в 150 тисяч доларів. На думку організації, саме така сума була витрачена на підготовку спортсменки. Якщо сторони домовляться, то в серпні Ребрик зможе виступити на чемпіонаті світу-2015 в Пекіні.

Крім Ребрик бажання виступати за Росію висловили й інші кримські атлети: Рустем Дремджі (метання списа) та Євген Семененко (потрійний стрибок), метальник молота Олексій Сокирський, бігуни на різні дистанції Руслан Перестюк, Олександр Тарадіна, Ксенія Савіна, Анастасія Бондар, Фуад Фаржані і бігунка на 3000 метрів з перешкодами Валерія Мара.

У 2012 році Ребрик виграла чемпіонат Європи в Гельсінкі. З результатом 66,86 метра вона встановила рекорд України.

Зараз ви читаєте новину «Росія частково знайшла суму компенсації за перехід кримської легкоатлетки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути