середа, 09 грудня 2015 10:47

Роналду побив рекорд футболіста "Шахтаря"
5

Фото: dailymail.co.uk

Нападаючий мадридського "Реала" Кріштіану Роналду оформив покер у матчі 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів зі шведською командою "Мальме" і побив рекорд за забитими м'ячами на груповій стадії турніру. Про це повідомляється на офіційному сайті іспанського клубу. Форвард відзначився на 39-й, 47-й, 50-й і 58-й хвилинах зустрічі.

Попереднє досягнення - 9 голів - належало Роналду і колишньому нападаючому донецького "Шахтаря" Луїсу Адріано. Крім того, португальський футболіст став першим гравцем "Королівського клубу", який забив чотири голи у матчі єврокубка з 1965 року, коли Ференц Пушкаш оформив покер, пише Championat.com.

Гра проходила в Мадриді на стадіоні "Сантьяго Бернабеу" і завершилася перемогою "вершкових" з рахунком 8:0. Крім Роналду, голи в матчі забили Карім Бензема (хет-трик) і Матео Ковачич. Таким чином, підопічні Рафаеля Бенітеса набрали 16 очок і посіли перше місце в групі. Шведський "Мальме", набравши три очки, розташувався на четвертій сходинці таблиці.

13 жовтня 2015 Роналду вчетверте став володарем призу найкращому бомбардирові європейських чемпіонатів "Золота бутса", що стало рекордом премії, яку вручають з 1968 року.

1 жовтня мадридський "Реал" визнав Роналду найкращим бомбардиром в історії клубу. Встановити рекорд футболіст зумів в матчі другого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти "Мальме" (2:0), в якому форвард відзначився дублем.

У травні поточного року нападаючий "Реала" встановив особистий рекорд за кількістю голів за сезон. У матчі 38 туру чемпіонату Іспанії проти "Хетафе" (7:3) Роналду оформив хет-трик і довів кількість забитих м'ячів у сезоні до 61.

Роналду перейшов в "Реал" влітку 2009 року з англійського "Манчестер Юнайтед" за 93,4 мільйона євро. С "Королівським клубом" португалець двічі виграв Кубок Іспанії і по разу чемпіонат країни, Лігу чемпіонів, Суперкубок УЄФА і Суперкубок Іспанії, а також Клубний чемпіонат світу.

Зараз ви читаєте новину «Роналду побив рекорд футболіста "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути