пʼятниця, 12 квітня 2019 12:30

Роман Зозуля опинився у центрі політичного скандалу в Іспанії

Роман Зозуля опинився у центрі політичного скандалу в Іспанії
Роман Зозуля ніколи не приховував, що допомагає українській армії.

Голова іспанської партії лівого спрямування Podemos Пабло Іглесіас дав інтерв'ю виданню Marca, в якому торкнувся теми українця Романа Зозулі.

"У випадку з Зозулею ми не говоримо про окремий випадок, ідеологію однієї окремої людини. Ми говоримо про неонацизм, про расизм, який приносить велику шкоду.

Хіба в Німеччині було б нормальним, якби грав футболіст із татуюванням свастики і робив би нацистські жести? Саме тому я підтримую фанатів Райо в їхньому прагненні до демократичних цінностей і захисту прав людей", — заявив політик.

Втім, "Альбасете" досить швидко відреагував на заяву політика, заявивши про повну підтримку українця, а також запропонував Роману свої юридичні послуги, у випадку, якщо гравцеві знадобиться захищати свої честь і гідність у суді.

Асоціація футболістів Іспанії (AFE) після інтерв'ю іспанського політика лівого спрямування Пабло Іглесіаса, який назвав Романа Зозулю неонацистом, виступила на підтримку українця.

AFE зробила заяву після слів лідера Podemos Пабло Іглесіаса в інтерв'ю Marca.

"Ми рішуче засуджуємо деякі прояви, які вважаємо неприйнятними в рамках законодавства нашої правової держави.

Наша асоціація знаходиться в повному розпорядженні Романа Зозулі. Ми готові допомогти гравцеві для захисту своїх прав. Ви можете спокійно займатися футболом, не відволікаючись на що-небудь інше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коноплянка заявив про бажання змінити команду

Тут слід зазначити, що сам лідер партії Podemos, який є депутатом Європарламенту, неодноразово критикував ЄС за санкції проти Росії, виступав за хороші відносини з Росією, хоча і говорив, що не симпатизує Путіну.

Зараз ви читаєте новину «Роман Зозуля опинився у центрі політичного скандалу в Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути