Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 20:11

"Рома" - "Шахтар": на що можуть розраховувати команди у вирішальному матчі за вихід у чвертьфінал Ліги чемпіонів

"Рома" - "Шахтар": на що можуть розраховувати команди у вирішальному матчі за вихід у чвертьфінал Ліги чемпіонів

Cьогодні або навіть на початку завтрашньої доби вирішиться – чи буде "Шахтар" вдруге в своїй історії в чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Зрозуміло, пощастило з жеребом: "Рома" - не остання команда, але це не "Барселона" чи "Манчестер Юнайтед". Проте команда, яка йде третьою в чемпіонаті Італії, не може бути слабкою. А її "Шахтар" в другому таймі першого матчу просто зім'яв.


Поки "Рома "грала щільно, не давала футболістам "Шахтаря "простору - шансів у господарів поля не було. В другій половині гри підопічні Паулу Фонсеки зіграли більше сміливо, пресингуючи суперника навіть на його половині поля. Це зумовило втрати та "обрізки" гостей, які використовували футболісти "Шахтаря ". Підопічні Ді Франсеско в другому таймі не були схожі самі на себе. Провалився правий оборонець Флоренці. Він постійно програвав на фланзі Бернарду та Ісмаілі. Тренерський штаб "Роми"помилився, поставивши не готового гравця на матч, вчасно не освіживши гру в середині поля.

Перед матчем в Римі обоє тренерів мають достатньо інформації про сильні та слабкі сторони суперника. "Шахтарю"потрібно буде витримати перші 10-15 хвилин. Далі – швидкісні контрвипади. І увагу на "стандартах": там Рома сильна.

Тайсон, Марлос,Фред,Ісмаїлі, можливо Бернард, були б гравцями стартового складу "Роми"

- Я не вважаю, що сьогоднішня "Рома" хоч у чомусь переважає "Шахтар". Хіба що має трішки довшу лаву запасних. Тайсон, Марлос,Фред,Ісмаїлі, можливо Бернард, були б гравцями стартового складу "Роми", - каже журналіст Микита Черняк, уболівальник "вовків".

Важко назвати причини, я лише констатую,що із середини грудня частина провідних футболістів "здали". Насамперед, Манолас, Коларов, Флоренці, Джеко,Наінгголан. До останнього у мене мінімум претензій, але факт залишається фактом, що нинішній Раджа слабше від себе минулорічного. " Строотман, Жезус,Ель -Шаараві, Жерсон, як були в поганій формі, так і залишилися.

Тренера можна оцінювати ще й за прогресом футболістів. Із нинішнього складу "Роми" його досяг тільки воротар Аліссон. Фасіо та Де Россі грають на своєму рівні.

Козирі "Шахтаря":

1. Результат першого матчу і можливість виходити в швидкі контратаки.
2. Нестабільність "Роми" і невміння тримати концентрацію весь матч.
3. Вік Де Россі, швидкість Маноласа. Матч може бути на "лезі" і якщо хтось недобіжить раз чи два – це може зіграти вирішальну роль
4. Форма Ісмаїлі та Марлоса

Козирі "Роми":

1. Пресинг і агресія у відборі зі швидким виходом, вміння користуватися помилками.
2. Фланги атаки. Перотті та Ундер – індивідуально сильні, а Ісмаїлі не завжди дограє в захисті. Бутко – посередній.
3. "Стандарти".
4. Наїнголлан в останніх матчах додав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рома"-"Шахтар": що кажуть тренери перед матчем

Матч "Рома" - "Шахтар" почнеться сьогодні у Римі о 21:45 за Києвом. Наш сайт, починаючи з 21:00, проведе текстову трансляцію поєдинку. Три тижні тому в Харкові донецька команда виграла – 2:1.

Зараз ви читаєте новину «"Рома" - "Шахтар": на що можуть розраховувати команди у вирішальному матчі за вихід у чвертьфінал Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути