середа, 29 червня 2011 18:19

Ракицького включили у символічну збірну молодіжного Євро-2011

Ракицького включили у символічну збірну молодіжного Євро-2011

Технічна команда УЄФА склала символічну збірну чемпіонату Європи серед молоді, який завершився в суботу в Данії. Серед найкращих - сім футболістів збірної Іспанії, яка виграла трофей.

Представники УЄФА склали перелік із 23 гравців, які на чемпіонаті проявили себе найкраще. До їхнього кола потрапили футболісти всіх восьми команд, що виступали в Данії. Технічна команда УЄФА визначила трьох найкращих воротарів, вісьмох захисників і по шість хавбеків і нападників.

До складу символічної збірної потрапили Андер Еррера й Тьяго Алькантара - автори голів фіналу, в якому іспанці обіграли швейцарців із рахунком 2:0. Окрім того, чемпіони відрядили в компанію найсильніших Адріана Лопеса, який із п'ятьма голами виграв "Золоту бутсу" від adidas, капітана команди Хаві Мартінеса, голкіпера Давіда де Хеа, захисника Дідака Вілу й нападника Хуана Мату, який посів третє місце в суперечці бомбардирів.

Срібних чемпіонів швейцарців у символічній збірній представляють п'ятеро футболістів: Адмір Мехмеді, який із трьома м'ячами став другим снайпером турніру, голкіпер Янн Соммер, який пропустив у Данії лише у фіналі, а також захисники Тімм Клозе й Джонатан Россіні та форвард Джердан Шачирі.

Серед чехів, що програли в півфіналі, визнання отримали троє: Томаш Вацлік, Онджей Челюстка й Марцел Гецов. Білоруси, що перемогли команду Чехії в матчі за третє місце й виграли путівку на Олімпіаду, представлені в символічній збірній лише одним гравцем - Михайлом Сіваковим.

Не залишилися без уваги й гравці збірних, які склали зброю на груповому етапі. У когорті найкращих знайшлося місце для англійців Кріса Смоллінга, Кайла Уокера й Даніела Старріджа, данців Ніколая Бойлесена та Крістіана Еріксена, ісландця Колбейна Сігторссона та українця Ярослава Ракицького.

Символічна збірна ЧЄ серед молоді в Данії

Голкіпери: Давід де Хеа (Іспанія), Янн Соммер (Швейцарія), Томаш Вацлік (Чехія).

Захисники: Ніколай Бойлесен (Данія), Онджей Челюстка (Чехія), Дідак Віла (Іспанія), Тімм Клозе (Швейцарія), Ярослав Ракицький (Україна), Джонатан Россіні (Швейцарія), Кріс Смоллінг (Англія), Кайл Уокер (Англія).

Півзахисники: Крістіан Еріксен (Данія), Марцел Гецов (Чехія), Андер Еррера (Іспанія), Хаві Мартінес (Іспанія), Михайло Сіваков (Білорусь), Тьяго Алькантара (Іспанія).

Нападники: Адріан Лопес (Іспанія), Хуан Мата (Іспанія), Адмір Мехмеді (Швейцарія), Джердан Шачирі (Швейцарія), Колбейн Сігторссон (Ісландія), Даніел Старрідж (Англія).

Зараз ви читаєте новину «Ракицького включили у символічну збірну молодіжного Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути