понеділок, 14 грудня 2009 09:04

Райана Гіггза визнано "особистістю року" за версією ВВС

Райана Гіггза визнано "особистістю року" за версією ВВС

Півзахисника англійського футбольного клубу "Манчестер Юнайтед" Райана Гіггза визнано "особистістю року" (Personality of the Year) від спортивного підрозділу британської телерадіомовної корпорації - BBC Sport.

Телефонне голосування, в якому міг взяти участь кожен бажаючий, відбулося ввечері в неділю, 13 грудня. Телеглядачам пропонувалося вибрати найкращого з десяти британських спортсменів, які потрапили в шорт-ліст конкурсу. В результаті за кандидатуру 36-річного Гіггза було подано 151842 голоси - 29,4 відсотка від загального числа респондентів.

Друге місце зайняв пілот команди "Формули-1" "McLaren Mercedes" і чемпіон 2009 Дженсон Баттон, за якого проголосували 18,74 відсотка. Замикає трійку найкращих спортсменів за версією респондентів BBC Sport британська семиборка Джессіка Енніс.

Гіггз став першим футболістом, який отримав цю нагороду з 2001 року. Тоді "особистістю року" було визнано Девіда Бекхема, який виступав у той час за "Манчестер". З футболістів, крім Гіггза і Бекхема, нагороду від BBC Sport, створену в 1954 році, отримували Майкл Оуен, Пол Гаскойн і Боббі Мур.

Відзначимо, що крім Гіггза нагород від BBC Sport удостоїлися й інші спортсмени, які вдало виступили в 2009 році. Так, ямайський спринтер Усейн Болт був визнаний "особистістю року" серед іноземців, а наставник збірної Англії з футболу італієць Фабіо Капелло - найкращим тренером.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Райана Гіггза визнано "особистістю року" за версією ВВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути