понеділок, 03 грудня 2007 19:03

"Закарпаття" погрожує припинити участь в чемпіонаті України

Сьогодні, 3 листопада, на офіційному веб-порталі ужгородського футбольного клубу "Закарпаття" була опублікована наступна заява:

- Президентові Федерації футболу України Суркісу Григорію Михайловичу та Президентові Професійної футбольної Ліги Сафіулліну Равілю Сафовичу!

Футбольний клуб "Закарпаття" обурений непрофесійним, необ"єктивним і більш того упередженим суддівством у чемпіонаті України серед команд вищої ліги.

Свідчення цього ганебного явища - матч 18-го туру між ужгородським "Закарпаттям" і харківським "Металістом". На 23-й хвилині арбітр матчу Берізка чомусь "не помітив" відверту гру рукою харків"янина у своєму карному майданчику і, відповідно, не призначив пенальті. Але вже в доданий час матчу призначив абсолютно не виправданий штрафний удар у 17-ти метрах від воріт ФК "Закарпаття" і, як результат, гра закінчилась з рахунком 1:0 на користь харківського "Металіста".

На жаль, подібні явища спостерігалися й у матчах "Закарпаття" з криворіжським "Кривбасом", полтавською "Ворсклою" і багатьох інших. У той же час ФК "Закарпаття" з достоїнством і на рівних провело зустрічі з лідерами українського футболу - одеським "Чорноморцем", донецьким "Шахтарем", київським "Динамо".

Складається враження про бажання вибити команду з участі в чемпіонаті України серед команд вищої ліги й остаточно поставити крапку на розвитку футболу в західному регіоні України, що має славні багаторічні традиції.

ФК "Закарпаття" заявляє про повну незгоду з таким положенням справ і у випадку не застосування належних конструктивних заходів буде змушено заявити про припинення участі в чемпіонаті України серед команд вищої ліги, де на перший план виходять не спортивні принципи, а меркантильні інтереси окремих осіб, - говориться в заяві.

"Закарпаття" у турнірній таблиці чемпіонату України знаходиться на останньому, шістнадцятому, місці, набравши після 18-и турів 14 очок, повідомляє www.champion.com.ua.








Зараз ви читаєте новину «"Закарпаття" погрожує припинити участь в чемпіонаті України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути