Ексклюзиви
понеділок, 01 листопада 2010 10:44

"Західні суди поставлять Марангоса на місце" - Колесніков

"Західні суди поставлять Марангоса на місце" - Колесніков

Україна може звернутися до суду, якщо буде продовжуватися кампанія з дискредитації країни, яка пов'язана із звинуваченнями в підкупі членів УЄФА для отримання права на проведення фінального турніру Євро-2012 спільно з Польщею, заявляє віце-прем'єр Борис Колесніков.

"Я впевнений, що Україні нікого не підкуповувала. Наша заявка була виграна чесно, тим більше, що у глави УЄФА з моменту його обрання була публічна позиція - великий футбол повинен просуватися на схід Європи. Тому тут ми маємо, як кажуть, "помилковий виклик", - сказав Колесніков в інтерв'ю газеті "Сегодня", коментуючи звинувачення з боку кіпрського футбольного функціонера Спіроса Марангоса. "Переконаний, що західні суди поставлять цього товариша на місце", - підкреслив віце-прем'єр України.

Він також заявив: "Інша справа, що мова йде не про чиїсь дурниці - мова йде про імідж та престиж нашої країни. Так можна дискредитувати будь-яку країну у світі. Якби був хоч один відсоток правди, давно б у нас чемпіонату не було . І якщо буде продовжуватись ця кампанія з дискредитації країни, то Україна також звернеться в суди".

"У справі з цим скандалом немає Суркіса або Колеснікова, є Україна - і тому ми будемо битися до кінця. Нападки на країну повинні об'єднати і об'єднають всіх українців. Імідж України ніхто не дасть впустити", - підкреслив Колесніков.

Як повідомлялося, минулого тижня з посиланням на Марангоса італійська преса назвала ім'я того, хто нібито заплатив по 2-3 млн євро чотирьом членам виконкому УЄФА, - глави української федерації Григорія Суркіса.

Однак сам Марангос виступив зі спростуванням: "Я категорично заявляю, що не називав імена тих, хто давав хабар ... Це стосується і Григорія Суркіса, про якого без мого відома написав журналіст Gazzetta Dello Sport". І додав, що збирається подавати до суду на журналістів.

У той же час УЄФА подав офіційний позов відносно Марангоса до Швейцарського кримінального суду.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Західні суди поставлять Марангоса на місце" - Колесніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути