вівторок, 20 жовтня 2009 08:11

"За підсумками матчів з "Інтером" визначаться завдання команди" - Газзаєв

"За підсумками матчів з "Інтером" визначаться завдання команди" - Газзаєв

Напередодні матчу 3-го туру групового турніру Ліги чемпіонів з міланським "Інтером" головний тренер "Динамо" Валерій Газзаєв та нападаючий Андрій Шевченко провели традиційну передматчеву прес-конференцію, відповівши на питання українських та італійських журналістів.

- Валерій Георгійович, всі футболісти здорові?

- Так, всі. Виняток становить лише Олександр Шовковський, який отримав травму на тренуванні збірної. Всі інші гравці здорові та рвуться в бій.

- Гіоане також приїхав з травмою зі збірної...

- Гіоане готується за індивідуальною програмою, і в завтрашньому матчі грати не буде.

- "Інтер" демонструє різні результати в чемпіонаті та Лізі чемпіонів. Як ви можете це пояснити?

- В останні роки це абсолютний лідер італійського чемпіонату. В цілому, це дуже серйозна команда. Що стосується нинішнього сезону, то всі ігри різні - одну можна провести трохи гірше, другу трохи краще. Тим не менше, якщо вони стабільно йдуть на першому місці, значить, заслуговують на це.

- Наскільки вас вразила гра "Інтера" проти "Дженоа" в останньому турі чемпіонату Італії?

- Я дивився цей матч. "Інтер" справді грав дуже добре, на полі була єдина команда, яка показала досить змістовну колективну гру. Але матчі чемпіонату і Ліги чемпіонів різні - і за напруженням, і по стратегії, і, природно, за результатом. Ліга чемпіонів - короткий турнір, в якому треба вирішувати завдання оперативно-локальні, а в чемпіонаті довга дистанція, де можуть бути і поразки, і ось такі феєричні матчі. Так само, як і в нашій національній першості.

- Валерій Георгійович, ви грали проти команд Моуріньйо в Лізі чемпіонів, Андрій працював під його керівництвом. Сам Жозе називає себе "Special One". Які у вас залишилися враження після зустрічей з ним? І як не дуже вдалий старт "Інтера" в нинішньому груповому турнірі відіб"ється саме на головному тренері?

Газзаєв: У кожної людини своя думка про себе. Безумовно, це тренер великої кваліфікації, за нього говорять його досягнення на міжнародній арені. В минулому році "Інтер" під керівництвом Жозе став чемпіоном Італії, цього року команда йде на першому місці... Втім, майбутній очний матч повинен розставити всі акценти.

Шевченко: Я працював з цією людиною. Він упродовж кількох років досягає гарних результатів. Я вважаю Моуріньйо одним з найкращих тренерів у світі.

- Вивчаючи суперника, ви напевно зробили якісь висновки. На чому акцентували увагу гравців при колективному розборі майбутнього опонента?

- Перш за все, акцентував увагу на тому, що завтра нам необхідно зіграти настільки добре, щоб досягти позитивного результату. Природно, ми детально розібрали матчі "Інтера" як у Лізі чемпіонів, так і в чемпіонаті Італії. Відповідно, футболісти повинні чітко виконати той тактичний план, який ми обрали.

- Третій і четвертий тури є своєрідним плей-офф Ліги чемпіонів. Чи акцентували ви увагу на підготовці саме до цих двох поєдинків?

- Спеціальної підготовки у нас не було, оскільки ігри в національній першості чергуються з матчами національних збірних. Нам доводиться грати через два дні на третій, через три - на четвертий. Через ці ігри ми й проводили підготовку до майбутнього протистояння. На даний момент нашим головним завданням є відновлення футболістів. Також я згоден з вами в тому, що за підсумками майбутніх двох поєдинків з "Інтером" будуть визначені завдання, які команди ставлять перед собою.

ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"За підсумками матчів з "Інтером" визначаться завдання команди" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути