четвер, 31 січня 2008 15:24

"Український" фінал Кубка Першого каналу цілком закономірний"

Відомий футбольний телекоментатор Володимир Маслаченко прокоментував Кубок Першого каналу, який сьогодні, 31 січня, закінчиться фінальним поєдинком між київським "Динамо" і донецьким "Шахтарем". Володимир Микитович знаходиться в лікарні, але він дивився всі матчі турніру по телебаченню.

- Я завжди стою на наступній позиції: будь-який турнір за участю дуже пристойних команд, з хорошими іменами і гравцями, на благо футболу і його пропаганді. Це поза всяким сумнівом. Інше питання - як це змагання організоване і наскільки команди до нього готові. В черговий раз приходжу до висновку, що, загалом, турнір в Ізраїлі проходить не вчасно. Хоча абсолютно зрозуміло, що в щільному графіку внутрішніх і міжнародних змагань знайти оптимальний варіант важко. Тому, треба подумати про якусь іншій формі турніру.

Хорошою стороною "Кубка Першого каналу" є його солідний призовий фонд. Це додає турніру своєрідну престижність. Гроші на дорозі не валяються, за них можна і побігати.

Те, що у фіналі гратимуть дві українські команди, цілком закономірно. Але нічого страшного не немає в тому, що і ЦСКА, і "Спартак" виступили не кращим чином. Наставникам цих команд є над чим задуматися. Це навіть добре, що кияни вліпили "червоно-білим" три "штуки". Вихованці Юрія Сьоміна злегка опустили спартаківців з неба на землю. А то вже дуже багато останнім часом було хвалебних відгуків в адресу вихованців Станіслава Черчесова.

Футбол якраз хороший тим, що в своєму наступному матчі київський клуб ледве не програв сербській команді, яку "Спартак" напівдругим складом легко, на тренувальному класі обіграв як нічого робити. Це теж гримаси свого роду. І не тільки футболу, але і турніру, що проходить в даний період.

Що ж до ЦСКА, то хай шановний Валерій Георгійович не закидує уболівальників закликами: "Залиште ви нас з нашими бразильцями і не чіпайте!" ЦСКА зараз - не армійська команда, не цеесківська, не російська, а справжнісінька бразильська. Від настрою і гри членів бразільської діаспори ЦСКА залежить все останнє. Найцікавіше, що в матчі з "Бейтаром", граючи на напівзігнутих ногах, армійці могли забити м"яча три, але не пішло. Зізнаюсь, мене дуже турбує гра голкіпера армійців і збірної Росії Ігоря Акинфеєва.

У фіналі зустрінуться два принципові суперники, що якраз на благо цьому турніру. Сподіваюся, фінал стане його прикрасою.

"Российская газета"

Зараз ви читаєте новину «"Український" фінал Кубка Першого каналу цілком закономірний"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути