понеділок, 19 жовтня 2009 19:23

"У збірній Греції грають футболісти, а не веслярі" - Гай

"У збірній Греції грають футболісти, а не веслярі" - Гай

Сьогодні збірна України дізналася свого суперника по стадії плей-офф кваліфікації Чемпіонату світу-2010. Команді Олексія Михайличенка на даному етапі протистоятиме збірна Греції. Перший матч пройде 14-го листопада на полі суперника, матч-відповідь - 18-го листопада на українській землі. Своїми враженнями про результати жеребкування поділився півзахисник "гірників" і збірної України Олексій Гай.

- Олексію, як ти дізнався, що суперником збірної України стала команда Греції? Як оцінюєш результат жеребкування?

- Дивився пряму трансляцію жеребкування по телевізору. Звичайно, якщо порівнювати цю команду із збірною Франції або Португалії, то вона, можливо, і нижче класом. Але Греція потрапила в групу сіяних, що зайвий раз говорить про те, що це сильний суперник. В усякому разі, там же не які-небудь веслярі грають, а такі ж футболісти, як і ми. Тому не варто передчасно радіти, а навпаки - потрібно настроюватися на дуже серйозні матчі.

- Що можеш сказати про збірну Греції? На якому рівні зараз знаходиться ця команда?

- Якщо чесно, останнім часом не цікавився їх виступами. Але зараз, звичайно, потрібно до них придивитися.

- Згоден, що українці виступали в сильнішій групі, ніж греки? Їх суперниками були команди Швейцарії, Латвії, Ізраїлю.

- Зараз багато команд почали грати у футбол. І ті, які раніше вважалися не найкращими, сьогодні показують гідну гру. Думаю, у всіх групах була боротьба і те, що збірна Греції зайняла друге місце, теж чогось коштує.

- А не хотілося в стадії плей-офф зустрітися із збірною Росії?

- У даній ситуації нам вибирати не доводиться. Без різниці, яка команда попалася. Все одно потрібно виходити і показувати все, на що ти здатний.

- Які передчуття були у тебе і твоїх партнерів по команді відносно результату жеребкування?

- Не то, щоб передчуття. Звичайно, ми напередодні з хлопцями розмовляли, і у кожного була своя думка з цього приводу. Але я чомусь думав, що нам попадеться збірна Португалії. Доля вирішила інакше.

- Тобто сподівався на краще, а чекав гіршого?

- Звичайно, але, повторюся, Греція - не слабкий суперник. Можливо, греки себе зараз обнадіює тим, що їм попалася Україна. Але зустрінуться дві рівні команди.

- І збірна Греції, і збірна України по одному разу ставали учасниками фінальної стадії Чемпіонатів світу. Цей факт додасть додаткову мотивацію нашій команді?

- Мотивація потрібна в кожній грі, не залежно від того, хто твій суперник. Безумовно, всі хочуть на Чемпіонат світу. Деякі з тих, хто туди не потрапив, говорять, що ПАР - не розвинена країна і тому подібне. Але це все відмовки. Кожен футболіст хоче себе проявити на Чемпіонаті світу або Європи. Для гравця збірної це найголовніше досягнення.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"У збірній Греції грають футболісти, а не веслярі" - Гай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути