середа, 31 березня 2010 14:49

"Тимощук повинен грати, а не отримувати "подарунки" у вигляді останніх хвилин" - Саленко

"Тимощук повинен грати, а не отримувати "подарунки" у вигляді останніх хвилин" - Саленко

Чвертьфінальний поєдинок Ліги Чемпіонів між "Баварією" та "Манчестер Юнайтед" викликав чималий глядацький інтерес, особливо в контексті легендарного фіналу 1999 року,  коли підопічні Алекса Фергюсона вирвали перемогу фантастичну перед самим фінальним свистком. Прокоментувати вчорашню гру і порівняти її подіями більш ніж десятирічної давності Gazeta.ua попросила кращого бомбардира ЧС-1994 Олега Саленко.

"Вчорашній матч був дуже насиченим, адже грали команди, які сповідують два різні стилі гри, - говорить Олег Анатолійович .- Перемогу мюнхенців вважаю цілком логічною з однієї простої причини - "Баварії", як показав розвиток подій на полі, вона була потрібнішою. Звичайно, це не означає, що вона не була потрібна "Манчестеру". Просто за останні роки ми вже звикли бачити англійську команду на заключних стадіях турніру, зокрема два роки поспіль підопічні Фергюсона виходили у фінал. Чого не скажеш про "Баварію", яка в останній раз діставалася до півфіналу ще в сезоні 2000/2001, обігравши на своєму шляху саме "Манчестер" (до речі в тому сезоні мюнхенці стали переможцями Ліги Чемпіонів, перемігши у фіналі іспанську "Валенсію" - Ред.). До того ж мюнхенський клуб грав вдома на вщент забитому стадіоні. Так що хотілося б, щоб німці в цьому році вже щось виграли ".

Олег Саленко не став акцентувати увагу на події 1999 року, відзначивши, що з тих пір пройшло вже багато часу, була зовсім інша гра, інше покоління гравців. До того ж це була фінальна гра, що складається з одного матчу, і такі поєдинки суттєво відрізняються від стикових двоматчевих.

"Наступна гра на" Олд Траффорді "буде абсолютно іншою, оскільки другого шансу виправити помилки вже ні в кого не буде. Упевнений, що абсолютно по-іншому буде виглядати" Манчестер ". Забитий гол на виїзді в якійсь мірі заспокійливо подіяв на підопічних Алекса Фергюсона, вдома при своїх глядачах "манкуніанці" грають як правило у зовсім інший, більш агресивний футбол ", - зазначив Олег Анатолійович.

Не міг не торкнутися Олег Саленко і питання майбутнього в "Баварії" Анатолія Тимощука.

"Я впевнений, та й серед моїх колег вперто ходять чутки, що Анатолій вже подумки підшукує собі новий клуб. І це правильно. Всім, в першу чергу національній збірній потрібен граючий Тимощук, а не той, що сидить на лавці запасних і отримує в День народження" подарунки "у вигляді 3-4 останніх хвилин.

Можна скільки завгодно говорити про бажання йти до кінця і доводити свою спроможність, у Тимощука цього не віднімеш. Але все це не має ніякого сенсу, якщо головний тренер впритул не бажає бачити гравця в "основі" команди. Перехід до "Баварії" був помилкою Анатолія. Він пішов не в ту команду. У "Шахтарі" і в "Зеніті" він був на своєму місці, своїй позиції. Бути стовпом оборони і при цьому вміти віддати точний перший пас - це амплуа Тимощука, з цим він блискуче справлявся в Донецьку і в Пітері. А "Баварія" сповідує інший стиль, де потрібні більш креативні гравці, наприклад такі як Рібері ", - резюмував Олег Саленко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Тимощук повинен грати, а не отримувати "подарунки" у вигляді останніх хвилин" - Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути