понеділок, 17 травня 2010 13:05

"Таврія" святкувала перемогу у Кубку України у золотих футболках

"Таврія" святкувала перемогу у Кубку України у золотих футболках
У неділю сімферопольська "Таврія" удев'ятьох перемогла донецький "Металург" у фіналі Кубка України – 3:2. Для виявлення переможця командам знадобився додатковий час. На 96 хвилині зустрічі переможний гол провів Лакі Ідахор. Матч пройшов у Харкові на стадіоні "Металіст". Перемога гарантувала "Таврії" участь у четвертому, останньому перед груповим етапом, кваліфікаційному раунді Ліги Європи.

"Приїхав із Євпаторії. "Таврія" поїде з Харкова з Кубком. Думаю, переможемо з рахунком 3:1," - каже перед матчем Юрій, 42 роки.

Харків"янин Олександр, 34 роки, прийшов на стадіон із сином. Обоє мають шарфики "Металіста".

"Сьогодні підтримую "Металург". Мені імпонує їхня гра. Мають виграти з рахунком 2:0."

Матч не викликає у Харкові великого ажіотажу. За годину до матчу біля кас стадіону черги стоять за квитками на матч збірної України проти Литви (пройде 25 травня - ГПУ). Вони коштують 20 – 250 гривень. Пропуски на фінал вартують 10-150 гривень. Спекулянти продають їх за номінальною вартістю.

"Розкупили квитки за 10 і 100 гривень. У всі інші сектори їх можна придбати," - кажуть у касі.

Команди грають при напівпорожніх трибунах. Вболівальники "Таврії" і "Металурга" зайняли по чотири сектори. Два заповнили прихильники "Металіста".

"У Харкові люди вболівають за "Металіст". Повний стадіон буде на матч збірної України проти Литви, - каже Олександр Ярославський, 50 років.

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс сидить поряд з Рінатом Ахметовим.

"Обговорювали футбол. Все нормально. Робочих питань ми не торкалися. - каже президент "Шахтаря". - Я вже побачив, що нам буде важко виграти Суперкубок. Ми б і задоволенням зіграти цей матч у Харкові.

На 40-ій хвилині пенальті у ворота "Металурга" реалізовує Олександр Ковпак. Капітан "Таврії" робить сальто через себе. Маркович і Монахов закликають своїх вболівальників активніше підтримувати команду.

На початку другого тайму Мхітарян скорочує відрив у рахунку. Генріх забирає мяч з сітки воріт Старцева і залишає його тільки в центрі поля.

Після фінального свистка футболісти "Таврії" прямують до своїх уболівальників. Надівають золоті футболки з написом "Володар Кубка України - 2010".

Першими медалі отримують гравці "Металурга". Одразу знімають їх з шиї і несуть в руках.

"У чому "Таврія" була сильніша? Та ні в чому. Коли сімферопольці забили перший гол, то почали падати і симулювати. Якщо хочеш грати у футбол, то грай до кінця і стій на ногах. - каже Мхітарян, - Про суддівство говорити не хочу."

Сімферопольці довго не виходять з роздягальні. Мають втомлений вигляд, просять їх довго не затримувати. Кубок вагою 20 кг виносить Ковпак.

"Шампанського було багато. Ми не стільки випили, скільки вилили на президента клубу і всіх хто заходив у роздягальню, - розповідає Олександр.

Антон Монахов уточнює - шампанського було кілька ящиків. Хвалиться, що був першим на розливі. Гравці ще не знають суми призових.

Біля автобусу вболівальники фотографуються з сімферопольцями, беруть автографи. За огорожею стадіону збирається невеличкий натовп і скандує "Таврія". Гравці підносять Кубок до них.

Кубок України

фінал

"Таврія" - "Металург" Д - 3:2 (2:0)

Голи: 1:0 - Фещук (2), 2:0 - Ковпак (40, з пенальті), 2:1 - Мхітарян (51), 2:2 - Сержіо (74), 3:2 - Ідахор (90 +6 )

Вилучення: Джурічич, 94, Маркович, 120.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Таврія" святкувала перемогу у Кубку України у золотих футболках ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути