неділя, 15 березня 2009 15:18

"Спартак" і "Зеніт" обмінялися голами і розійшлися миром

"Спартак" і "Зеніт" обмінялися голами і розійшлися миром

Матч між "Спартаком" і "Зенітом" в минулому чемпіонаті грався в останньому турі, і перемігши в "Лужниках", комнада Діка Адовкаата забезпечила собі участь в Лізі Європи в сезоні 2009/10 років. Цікава гра переможця не виявила.

Матч між "Спартаком" і "Зенітом" був центральним в першому турі російської прем"єр-ліги. Навіть не дивлячись на те, що зустрічалися між собою команди, які опинилися за межею призерів в чемпіонаті 2008-го року. За традицією і спартаківці, і пітерці відносяться до числа фаворитів першості. Пітерський клуб, без Аршавіна, але з Сємшовим і Хусті ми вже бачили в кубку УЄФА. Тому набагато цікаво було побачити, що з собою представлятиме "Спартак" в першому офіційному матчі 2009-го, з Алексом та Каріокою.

Гол Веллітона був справедливо скасований через офсайд

На полі "Лужники" дебютував у складі "Зеніту" захисник збірної Португалії Фернандо Мейра, і вже на другій хвилині опинився в центрі уваги. Спартаківський бразилець Веллітон втік від новобранця гостей, вийшов на ударну позицію і сильно пробив з лівої. Малафєєв виручив, але першим на добиванні був Іван Саєнко. Поки партнери по обороні звикали до португальця, Саєнко відкрив рахунок. Веллітон на 7-ій хвилині простриляв справа, Іван вискочив із-за спин захисників і зарядив в Малафєєва. До честі гостей вони досить швидко опам"яталися і на 13-ій хвилині навіть забили гол.

Правда, до того як Івіца Кріжанац відправив головою м"яч у ворота співвітчизника Стіпе Плетікоси, під час подачі кутового не за правилами атакував Тимощук. Потім небезпечно пробивав головою Файзулін - схибив. Проте, через 4 хвилин "Зеніт" рахунок зрівняв. Павло Погребняк прекрасно виконав штрафний удар - м"яч після удару з метрів 25 залетів у дальню дев"ятку!

Надалі команди демонстрували гру на зустрічних курсах. У господарів активні були Саєнко і Веллітон, "Зеніт" же намагався узяти чіткою і грамотною грою в центрі поля. А ось хто проявив себе в першому таймі з гіршого боку, так це фани з міста на Неві. Влаштувавши піротехнічне шоу, вони зробили невидимими події, що відбувалися на полі. На щастя, дальній і трохи неточний удар Тимощука потрапив у поле зору телеглядачів.

Молода московська команда шукала свої можливості в контратаках

У перерві Лаудруп зробив подвійну заміну, випустивши Клементі Родрігеса і Олександра Павленка. Проте перший небезпечний момент в другому таймі створили гості, коли Данні після ефектної триходівки гостей непогано пробив з лінії штрафного - м"яч пройшов в метрі від штанги. І тут же москвичі забили гол, правда, гол Веллітона був справедливо скасований через офсайд.

Поступово ініціатива перейшла до підопічних Діка Адвоката, але до ударів по воротах справа не доходила, молода ж московська команда шукала свої можливості в контратаках. На 72-ій хвилині "Зеніт" провів чергову швидку атаку, яку завершував Данні ударом з-за меж штрафного, - трохи вище ворті.

Через три хвилини вже Саєнко повинен був карати оборону пітерської команди за неуважність, але схибив. Матч котився до цілком логічного результату, коли на ударну позицію Ігор Дєнісов вивів Костянтина Зирянова - і знову вище! А після, Микита Баженов, замикаючи подачу з кутового, пробив трохи неточно. От так матч! І результат в нім, мабуть, справедливий - 1:1.

Спартак - Зеніт - 1:1 (1:1)

Голи: 1:0 - Саєнко (2), 1:1 - Погребняк (17).

"Спартак": Плетікоса, Паршивлюк, Фатхі, Йіранек, Каріока (Павленко, 46), Сабітов, Макєєв (Родрігес, 46), Алекс, Бистров (Баженов, 72), Саєнко, Веллітон.

"Зеніт": Малафєєв, Широков, Мейра, Кріжанац, Ширл, Тимощук, Файзулін, Данні, Дєнісов, Зирянов, Погребняк

Попередження: Тимощук (32), Бистров (51), Паршивлюк (52), Дєнісов (53), Файзулін (75)

За матеріалами turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Спартак" і "Зеніт" обмінялися голами і розійшлися миром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути