четвер, 27 листопада 2008 08:57

"Шкода, що таку гру показали тільки зараз" - Луческу

Після крупної перемоги над "Базелем" наставник "Шахтаря" Мірча Луческу був задоволений.

- Мені дуже приємно зараз чути оплески після тримісячних прохань про те, щоб я вже пішов звідси. Хороший реванш, напевно! А зараз давайте поговоримо про гру. На вчорашній прес-конференції говорилося: якщо гравці виконають установку, яку ми дамо їм перед матчем, то вони виграють. У цьому плані хотів би віддячити футболістам за те, що вони були гранично уважні і сконцентровані. Можна відзначити хорошу динаміку в атакуючих діях. Використовували те, про що ми говорили - грали низом, і це було складно для суперника. Часто міняли напрям атаки, чим завдавали труднощів високим і могутнім гравцям "Базеля". Знали, як на цьому важкому полі коректувати темп гри, не грали як роботи. Дуже легко тікали з-під пресингу суперника і досить просто забивали голи. Найголовніше - грамотно реалізували ті моменти, які були створені. Але в той же час хочу відзначити, що серйозно віднеслися до стандартних положень у виконанні суперника, це була сильна сторона "Базеля".

- Зазвичай я не відзначаю когось персонально - хочу відзначити всю команду. Але в той же час скажу, що хорошу гру провів сьогодні Вілліан. І Іщенко, який тільки вранці дізнався, що гратиме, зіграв на високому рівні. І, зрозуміло, Жадсон, який забив в грі три голи. І Селезньов, думаю, зіграв кращі 45 хвилин з моменту свого повернення в команду. Хотілося б відзначити решту всіх гравців: і Гая, і Хюбшмана. Срна і Рац дуже впевнено діяли і в атакуючих діях, і в обороні. Кучер справився з Дердійоком на другому поверсі.

- Дуже шкода, що таку гру ми продемонстрували тільки зараз, в завершальній стадії турніру. Образливо, що не показали подібного зі "Спортингом". Я знову згадую "Барселону", той випадок з фейр-плей. За великим рахунком суддя тоді повинен був сказати, щоб нам повернули м"яч. Те ж саме можна відзначити у вчорашньому матчі за участю київського "Динамо". Коли "Арсенал" забивав гол, арбітр повинен був зупинити гру. Він перебував у двох кроках від м"яча і бачив, що той котиться. Суддя повинен був зупинити гру. Я вже говорив, що арбітри допомагають великим клубам. Це якась психологічна перевага їм. Образливо за "Динамо", вони вчора не заслужили поразки, - сказав головний тренер "гірників".

Зараз ви читаєте новину «"Шкода, що таку гру показали тільки зараз" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути