понеділок, 13 липня 2009 13:20

"Шахтар" програв єгипетському клубу

"Шахтар" програв єгипетському клубу

Донецький "Шахтар" провів черговий товариський матч на тренувальному зборі в Швейцарії і перший після переїзду у Женеву. "Гірникам" протистояв єгипетський "Замалек".

Гра вийшла, прямо скажемо, важкою. Збір увійшов у свою заключну фазу, всі футболісти виступають на тлі істотної втоми. Крім того, в Женеві зараз душно, починати матч довелося при майже за 30-градусної спеки. Та й суперник виявився міцною командою. "Замалек" - клуб з досвідом, гарним підбором гравців, у тому числі тих, що пограли в Європі.

Втім, все це сказано не для того, щоб якось підсолодити поразку. Скоріше, тут мова про загальний антураж зустрічі. Тренерський штаб "гірників" і гравці, зрозуміло, залишилися незадоволені результатом матчу, незважаючи на товариський характер поєдинку. Хоча й такі ігри важливі і корисні. Принаймні, спілкування з представниками єгипетського футболу дало багатий матеріал для аналізу.

"Шахтар" виглядав азартно, якщо гравцям і можна в чомусь дорікнути, так точно не у відсутності бажання битися. В першій половині зустрічі перевага була повністю на стороні українського клубу. Вистачало тиску на суперника, ударів, ось тільки не було точності ... І, як наслідок, голів.

У цій зустрічі Луческу багато експериментував зі складом, пробував різні варіанти розстановки виконавців на полі.

Амр Хасан Закі Монсор відкрив рахунок у матчі на 74-й хвилині, ефектно замкнувши головою флангову передачу. А через три хвилини старання Саєда Мосаада були винагороджені другим голом.

"Гірникам" довелося залишати стадіон під спів арабських вболівальників, які раділи з нагоди перемоги своїх улюбленців.

"Шахтареві" треба відпочити, розібрати помилки зустрічі з "Замалеком" і завершити збір у Швейцарії гідною грою проти "Бенфіки".

Товариський матч

Мейрін. Стадіон "Arbеres". 300 глядачів

"Замалек" (Каїр, Єгипет) - "Шахтар" (Донецьк, Україна) - 2:0 (0:0)

"Замалек": Ель-Саєд (Монсеф, 46), Разек (Салах, 86), Шафі (Ель-Саіт, 84), Адель, Мухамед (Ганем, 63), Магді (Ель-Сафті, 86), Мансор (Андерссон , 79), Маргані (Ашраф, 86), Алла, Ель-Саміє (Мосаад, 65), Рауф (Мостафа, 86)

"Шахтар": Пятов (Худжамов, 46), Кучер (Єзерський, 46), Шевчук (Ракицький, 72), Іщенко (Леонардо, 72), Левандовськи, Гай (Вілліан, 61), Кравченко (Жадсон, 72), Полянський, Кобін, Гладкий (Селезньов), Фомін

Голы: 1:0 Мансор (74), 2:0 Мосаад (77)

Попередження: Шафі (64), Жадсон (83)

Арбітр: Патрік Граф (Швейцарія)

За матеріалами ТСН

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" програв єгипетському клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути