Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2009 08:22

"Шахтар" виграв товариський турнір

"Шахтар" виграв товариський турнір

Розгромивши швейцарський "Базель" з рахунком 3:0, донецький "Шахтар" став переможцем 48-го за рахунком турніру Uhren Сup. Всі чотири клуби, які брали участь у турнірі здобули по одній перемозі, але завдяки кращій різниці м"ячів першими стали донеччани.

У понеділок "гірники" поступилися "Янг Бойзу" - 1:2, а в середу декласували "Базель". Взагалі, швейцарському клубу не таланить з "Шахтарем". Восени у групі Ліги чемпіонів був розгром 5:0, зараз донеччани обмежилися трьома м"ячами. І це була перша поразка "Базеля" під керівництвом нового тренера команди Торстена Фінка.

У якійсь мірі такий результат пояснюється тим, що вже в неділю "Базель" стартує в чемпіонаті Швейцарії і німецький фахівець залишив на лавці вісім гравців основного складу, а середній вік футболістів, що вийшли на поле, склав близько 20 років.

"в другому таймі ми грали проти складу, який виграв Кубок УЄФА", - відзначив після гри Фінк.

Дійсно, перший тайм закінчився без забитих м"ячів. Найреальніший шанс був у Кастільо, який влучив у штангу на 25-ій хвилині. А після перерви донеччани буквально змели "Базель". Всі три м"ячі були забиті менше, ніж за десять хвилин. Причому, одним з найкращих на полі був Джуліус Агахова, який Кубок УЄФА не вигравав.

Спочатку він прийняв участь у комбінації, яка привела до порушення правив. Дмитро Чигринський нагадав, як він уміє виконувати штрафні. Потім Джуліус реалізував вихід один на один з воротарем, а через дві хвилини не поскупився, хоча міг і сам завершити атаку, а віддав відмінний пас Жадсону - 3:0. Три м"ячі було досить, щоб стати переможцем товариського турніру.

Становище команд (всі зіграли по два матчі):

1. "Шахтар" - 3 (4:2)

2. "Янг Бойз" - 3 (3:3)

3. "Базель" - 3 (2:3)

4. "Панатінаїкос" - 3 (2:3)

"Базель" вище за "Панатінаїкоса" завдяки перемозі в очному поєдинку.

"Базель" (Швейцарія) - "Шахтар" (Донецьк) - 0:3 (0:0)

Голи: Чигринський (57), Агахова (63), Жадсон (65).

"Шахтар": Лаштувка (П"ятов, 46), Срна, Чижов, Чигринський, Ракіцький (Шевчук, 46), Дуляй (Хюбшман, 46), Полянський (Фернандіньо, 46), Кравченко (Ілсіньо, 46), Кастільо (Жадсон, 46), Гладкий (Вілліан, 46), Селезньов (Агахова, 46).

Попередження у "Шахтаря": Ракіцький, Фернандіньо.

За матеріалами ФК "Шахтар", Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" виграв товариський турнір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути