середа, 24 червня 2009 13:28

"Реал" переплатив за Роналду 11 млн євро - науковці

"Реал" переплатив за Роналду 11 млн євро - науковці

Найціннішим футболістом світу з погляду ЗМІ є аргентинський форвард іспанської "Барселони" Ліонель Мессі. Про це свідчать результати дослідження, проведеного групою учених з університету Наварри, повідомляє AFP. Про те, які саме ЗМІ вивчали експерти, не повідомляється.

Дослідники підкреслили, що Мессі отримав високу оцінку преси через те, що зіграв важливу роль в перемозі своєї команди в Лізі чемпіонів УЄФА в сезоні-2008/09. У фіналі цього турніру Мессі забив гол і допоміг "Барселоні" взяти верх над англійським "Манчестер Юнайтед", у складі якого виступав Кріштіану Роналду, якого та ж група учених визнала найціннішим футболістом на думку ЗМІ за підсумками сезону-2007/08.

Тренером, якого в сезоні-2008/09 ЗМІ оцінили найвище, дослідники визнали наставника "Манчестер Юнайтед" сера Алекса Фергюсона.

Учені також підрахували вартість гравців на трансферному ринку. За оцінкою дослідників, найдорожчим футболістом світу є не Мессі, а Роналду. Його трансферну вартість учені оцінили в 82 мільйони євро. Тим часом, найближчим часом Роналду перейде з "Манчестер Юнайтед" в мадридський "Реал" за 93 мільйони євро.

Мессі учені оцінили в 80 мільйонів євро. На третьому місці опинився форвард "Ліверпуля" і збірної Іспанії Фернандо Торрес, якого оцінили в 67 мільйонів євро.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «"Реал" переплатив за Роналду 11 млн євро - науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути