понеділок, 15 червня 2009 18:51

"Реал" витратить на трансфери 300 мільйонів євро

— Ми повинні відіграти за рік утрачені три. Я повернувся, тому що за останні три роки ми пережили етап конвульсій та дій, які невластиві великому клубу. Хочу догодити нашим уболівальникам і сформувати видовищну команду. Безвідповідальність останніх трьох років не повинна повторитися.

Ці слова 62-річний Флорентіно Перес промовив 14 травня у мадридському готелі "Рітц". Саме тоді він оголосив про свій намір узяти участь у виборах президента іспанського "Реала". Місце залишалося вакантним після січневої відставки Рамона Кальдерона. Виборів не було — Перес переміг на безальтернативній основі. 1 червня він офіційно обійняв свою посаду. Упродовж минулого тижня виклав 164 млн євро за двох футболістів. Спочатку заплатив 68 млн італійському "Мілану" за 27-річного бразильця Кака, а за два дні — 96 млн за португальця Криштіану Роналду, 24 роки, з англійського "Манчестер Юнайтед". Цих виконавців, які однаково успішно можуть зіграти й у півзахисті, й у нападі визнавали найкращими на планеті позаторік і торік відповідно, а трансфер Роналду став найдорожчим в історії футболу.

Перес — власник другої за величиною у світі будівельної компанії АСS — не приховує, що запрошення суперзірок світового футболу розглядає не лише з огляду спортивних результатів, а й бізнесу. Якщо якісна взаємодія Кака та Роналду на полі є сумнівною, то компенсація витрат — ні.

Прийнявши "Реал" 2000-го, Перес зіштовхнувся із заборгованістю клуба 278 млн євро. Він погасив її, продавши муніципалітету "Сюдад Депортиво" — тренувальну базу "Реала" за ціною 448 млн євро. Нині Перес узяв кредит у каталонському банку "Сайха".

— Придбавши Кака та Роналду, ми підвищуємо прибутки від продажу квитків та клубної атрибутики, залучаємо банківські кредити, нарощуємо капіталізацію клубу, — стверджує президент мадридців.

Очікується, що трансфери бразильця та португальця окупляться вже за рік.

Окрім Кака та Роналду, Перес намагався придбати форварда "Валенсії" Давида Вілью, але не захотів платити 50 млн євро за 28-річного футболіста. Радник Переса Зінедін Зідан веде переговори з Франком Рібері — німецька "Баварія" готова відпустити півзахисника за 65 млн євро.

Очікується, що трансфери бразильця та португальця окупляться вже за рік

Загалом "Реал" планує влітку витратити на трансфери 300 млн євро — на 50 млн більше, ніж 2003-го Роман Абрамович, який тоді став господарем англійського "Челсі".

Найгучніші трансфери Флорентіно Переса 2000–2006 років

2000 — Луїш Фіґу (Португалія, "Барселона"), 71 млн євро

2001 — Зінедін Зідан (Франція, "Ювентус") — 75 млн євро

2002 — Рональдо (Бразилія, "Інтер") — 45 млн євро

2003 — Девид Бекхем (Англія, "Манчестер Юнайтед") — 25 млн євро

2004 — Майкл Оуен (Англія, "Ліверпуль") — 12 млн євро

2005-го Перес здійснив останнє гучне придбання за часів першого президентства — 27 млн отримала "Севілья" за оборонця Серхіо Рамоса.

27 лютого, 2006 року Перес подав у відставку.

— Я розбалував гравців, вони сіли мені на шию, — зізнався тоді він.

Зараз ви читаєте новину «"Реал" витратить на трансфери 300 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути