пʼятниця, 04 грудня 2009 09:31

"П"ятов нас врятував" - Луческу

"П"ятов нас врятував" - Луческу

Після "сухої" нічиєї головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу дав оцінку минулому поєдинку і поділився планами команди на майбутнє.

- Можу відзначити, що сьогодні вийшла хороша гра. Команди впродовж 90 хвилин демонстрували хороший ритм, хороший рух. Футболісти вийшли на поле із задоволенням, це відчувалося, вони створювали багато моментів, було багато ударів. Що перешкодило нам їх реалізувати? Звичайно, "Брюгге" дуже дисципліновано, організовано оборонялося.

До того ж, вони діяли досить агресивно, і було очевидно з перших хвилин, що вони гратимуть на нічию і постараються тут не програти, щоб їх вихід з групи залежав від останнього туру. А другим моментом можна вважати те, що нічия дозволяла нам зайняти перше місце в групі за тур до закінчення групової стадії турніру. Хотілося б привітати команду з тим, що вона з першого місця вийшла в наступну стадію турніру.

Що стосується самої гри, в другому таймі було декілька моментів, які ми могли завершити хорошим ударом. Але з непідготовлених позицій футболісти, які знаходилися в штрафному майданчику по центру воріт, не могли потрапити в "рамку". Сьогодні нам не вистачало зміни напряму атаки, що часто ми робимо, і за рахунок чого розкриваємо фланги суперників. А в таких іграх, коли маєш перевагу, захисники в якійсь мірі діють незібрано. Так було в моменті, коли Кучер напевно помилився, і гравець "Брюгге" вийшов один на один. Благо Андрій врятував, виручив нас.

Задоволений я і рахунком, і грою. У таких поєдинках, коли багато атакуєш, можливий, такий очманілий удар, коли суперник може забити, і тоді вже буде складніше.

- На тлі очевидних успіхів "Шахтаря" на євроарені впадають в очі результати команди в чемпіонаті. Скажіть, що під час зимової паузи ви зробите, щоб змінити відношення гравців до матчів чемпіонату України?

- Думаю, в чемпіонаті ми провели достатньо багато ігор рівня Ліги Європи. У нас є певні проблеми в обороні, це стосується не тактичних оборонних дій всієї команди, а індивідуальних. І поки взаємодії між гравцями не буде, на жаль, біля наших воріт виникатимуть моменти.

І в "Тулузі", якщо ви пам"ятаєте, були моменти, коли ми не дуже зібрано діяли в обороні. Французи створили декілька моментів біля наших воріт. Тому, якщо діятимемо так само, не виключено, що думатимемо про якийсь трансфер.

- Можливо, хтось прийде в команду? Можете сказати щось про які-небудь трансфери?

- Всі провідні клуби Європи звертають увагу на те, щоб поліпшити свою гру, ми не виключення в цьому плані. Ми завжди переглядаємо і думаємо про те, щоб якість гри команди стало ще кращою.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"П"ятов нас врятував" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути