середа, 02 грудня 2009 15:58

Луческу відмовився тренувати збірну України

Луческу відмовився тренувати збірну України

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу вважає, що зі збірною України повинен працювати незалежний тренер.

Про це він заявив, коментуючи можливість свого призначення на цей пост.

"Вважаю, що в національній збірній повинен бути нейтральний тренер. Не хотілося б знаходитися в диспуті з уболівальниками "Шахтаря" або "Динамо", не залежно від того, хто вони - журналісти-вболівальники або люди, які мають свою думку. Тренер національної збірної повинен бути незалежний, щоб працювати спокійно, з великою впевненістю", - зазначив Луческу.

Він категорично заявив, що оскільки ще до офіційного запрошення вже були всілякі дискусії і опитування, то ніякої можливості прийняти національну збірну України у нього немає.

"Але якщо потрібна буде моя допомога в тих або інших питаннях, я зроблю все можливе і віддам всі свої знання, щоб допомогти успішному виступу збірної України на міжнародній арені. Така моя категорична відповідь", - сказав Луческу, якого цитує офіційний сайт "Шахтаря".

Тренер також підкреслив, що з "Шахтарем" у нього контракт ще на півтора роки.

"Не хотілося б, щоб повторилася ситуація, коли у мене ще залишався рік контракту і почався тиск, як це вже було. Тому хочу після закінчення цього сезону визначитися, що буде далі. Будь-якому тренерові складно працюється в останній рік. На нім лежить вся відповідальність, немає спокою, а кожен говорить тільки про подальшого тренера", - відзначив він.

Нагадаємо, раніше президент ФФУ Григорій Суркіс заявив, що готовий запропонувати посаду головного тренера національної збірної України з футболу Луческу - "найуспішнішому тренерові останніх п"яти років, який працює на українських просторах". Крім того, він заявив, що готовий обговорити це питання з президентом "Шахтаря". Рінат Ахметов у свою чергу підкреслив, що готовий дозволити Луческу домовлятися щодо роботи із збірною України.

За матеріалами ФК "Шахтар", Liga.Net

Зараз ви читаєте новину «Луческу відмовився тренувати збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути