субота, 28 листопада 2009 19:47

"Про такі пропозиції я маю дізнаватися не від помічника" - Луческу

"Про такі пропозиції я маю дізнаватися не від помічника" - Луческу

Багато журналістів знаходилися в очікуванні прес-конференції головного тренера "Шахтаря" Мірчі Луческу не стільки у зв"язку з грою, що завершилася, проти "Таврії", скільки з причини вчорашньої заяви Григорія Суркіса...

- Найважливіше - ми сьогодні заробили три очки. У перших 15-20 хвилин мали повну перевагу, могли забити три-чотири голи, створили безліч моментів. Потім був період часу, коли я був дуже злий - не могли побороти оборону суперника, потрапляли в офсайд. У цих моментах не було гнучкості, ми не знали як відкритися під проникаючий пас гравців.

Був момент у Гігіадзе, і добре, що П"ятов виручив. Що стосується другого тайму, ми його теж непогано почали, але потім потрібно сказати, що "Таврія" перехопила ініціативу і хвилин двадцять мала перевагу. Добре, що не реалізувала свої моменти. Потім ми знову взяли ініціативу в свої руки, мали багато хороших контратак, відмовилися від проникаючих передач, які не проходили.

Рахунок міг бути більшим, якби ми реалізували моменти, які у нас були. У якійсь мірі вплинуло і поле, не можна сказати що воно було ідеальним. Що стосується рахунку, то думаю, що він відповідає тому, що було на полі. Важливі три очки. Сподіватимемося, що в четвер на грі з "Брюгге" буде повний стадіон. Напевно, сьогодні багато хто заощадив, щоб прийти на матч з "Брюгге". Напевно, впливають і витрати на квитки на гру Україна - Греція. Дуже важливо, щоб у четвер на трибунах була європейська атмосфера.

- Як Ви постваилися до пропозиції Суркіса з приводу того, щоб очолити збірну України?

- Не хотілося б взагалі коментувати в ЗМІ якісь пропозиції. Мені складно щось коментувати, я взагалі почув про це від свого помічника Олександра Спиридона.

- Сьогодні Руслан Фомін отримав шанс, про який Ви говорили. З трибуни здалося, що він дуже прагнув використати його.

- Ви правильно відзначили, він прагнув виділитися на полі. Гольову передачу віддав, ще були моменти - один раз не дуже зручно обробив м"яч, коли міг вийти сам на сам із воротарем. Його виступ можна оцінити як позитивний. Задоволений Полянським, добре увійшов у гру Кобін.

- Чи є у Вас амбіції потрапити разом з сином у Книгу рекордів Гіннесу, адже ви одночасно можете стати тренерами збірних різних країн?

- Перше - я повторюся: мені складно коментувати бажання якоїсь персони, хоча це і бажання президента Федерації Футболу. Тим більше, як мені сказали, він має право тільки пропонувати - кандидатуру потім ще повинні затвердити. Чесно, мені нема на що відповідати - не було нічого конкретного поки! Друге - багато моментів у нашій сім"ї не повторювалися і не були в історії. Не було такого, щоб батько тренував національну збірну, а потім її тренував його син. Не було, щоб команди батька і сина зустрічалися на футбольному полі. Багато чого не було в історії раніше. Будуть у мене якісь пропозиції - потім я зможу на них відповісти.

Були пропозиції від збірної Румунії, президент Федерації розмовляв зі мною, але я відмовився, оскільки мені потрібно продовжувати працювати в "Шахтарі". Також до мене зверталися і з Туреччини, і їм я також відповів, що у мене діючий контракт з "Шахтарем". Отже і ця пропозиція повинна бути, напевно, дещо іншою, я не від асистента такі речі повинен дізнаватися... Я давно працюю в Україні, тому, напевно, всі свої думки віддаю українському футболу.

За матеріалами Football.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Про такі пропозиції я маю дізнаватися не від помічника" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути