Ексклюзиви
субота, 28 листопада 2009 10:46

"Суркіс добре знає, що у Луческу контракт з "Шахтарем" - Колесников

"Суркіс добре знає, що у Луческу контракт з "Шахтарем" - Колесников

Президент ФФУ Григорій Суркіс хоче бачити новим тренером збірної України наставника "Шахтаря" Мірчу Луческу. Сенсаційну заяву він зробив вчора в стінах Будинку футболу під час участі в прес-клубі, присвяченому підсумкам відбору до ЧС-2010.

"Рішення про тренера збірної ухвалює не президент ФФУ, а виконком. Але я з величезним задоволенням, якщо це буде сприйнято виконкомом і керівництвом "Шахтаря", запропонував би найуспішнішому західному тренерові за останні п"ять років, який працює в Україні, прийняти збірну України, - заявив Суркіс. - Не бачу нічого страшного, якщо ми змінимо постулат, якого дотримувалися останні роки, про неможливість поєднання постів головного тренера збірної і клубу. Я звернувся через вас (журналістів) до шановного Ріната Ахметова з проханням, можу йому навіть подзвонити: "Погодься, щоб Луческу за сумісництвом був тренером збірної".

Якщо він скаже "так", думаю, я зможу переконати членів виконкому ФФУ, щоб це стало реальністю. Я вперше ділюся цією думкою, яка прийшла мені після довгих роздумів про те, що ми постійно призначаємо в збірну наставників, що вийшли з динамівського табору. Давайте сьогодні не ділити фахівців на динамівських, шахтарських, металістських. І просто поставимо собі питання: чи кваліфікований тренер Луческу? Раз він виграв єврокубки, мабуть, так. Достатньо збірників у нього грає? Так. Все разом це дає мені можливість зробити запрошення до танцю".

Проте танцю не буде. "Таким чином Григорій Суркіс визнав заслуги "Шахтаря" перед українським футболом, - сказав віце-президент "Шахтаря" Борис Колесников. - Але, якщо серйозно, Суркіс чудово обізнаний, що у Луческу контракт з "Шахтарем" ще на два роки. Я вважаю, що Григорій Михайлович продовжує грати в ігри, які не мають відношення до футболу. Так можна запросити і Гвардіолу або ще кого-небудь з діючим контрактом. А потім сказати: "Я запрошував переможця Кубка УЄФА Луческу, переможця Ліги чемпіонів Гвардіолу і Бенітеса з "Ліверпуля", але всі відмовилися, тому вирішив запросити Михайличенка або Демьяненка. Ці дешеві ходи дуже легко читаються".

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «"Суркіс добре знає, що у Луческу контракт з "Шахтарем" - Колесников». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути