Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2007 11:03

"Працюватиму тільки з командою, яка ставить серйозні завдання"

Відомого українського фахівця Вячеслава Грозного наполегливо сватали на місце головного тренера грозненського "Терека", який повернув собі місце в російській Прем"єр-лізі. Ще в минулий четвер перехід Вячеслава Грозного вважався справою практично вирішеним. Проте цього не відбулося - грозненський клуб очолив Леонід Назаренко.

Але чутки про інтерес до українського фахівця з боку російських клубів не утихають. Вячеслава Вікторовича кличуть у ФК "Москва", а також в ряд команд Східної Європи - румунські "Динамо" і "Стяуа", хорватський "Хайдук".

Злі язики кажуть, що у кращого тренера Болгарії 1998 року просто є хороші піарники, що запускають в ЗМІ подібні "качки".

Прокоментувати інформацію про свій нинішній стан справ і майбутнє узявся сам Вячеслав Грозний.

- Вячеслав Вікторович, ви, за винятком короткострокової роботи з київським "Арсеналом", вже півтора роки знаходитеся в творчій відпустці. Як вважаєте, вона не затягнулась?

- Я хочу працювати. Але не будь-де. Мені потрібна команда, яка ставить перед собою серйозні завдання. При цьому я розумію, що коли довго вибираєш, можна залишитися поза справами.

- За ці півтора роки, за інформацією ЗМІ, вас хотіла бачити в ролі наставника чи не дюжина команд Східної Європи. Але до підписання контракту справа так і не дійшла. Чому?

- Я був за кордоном на переговорах. На жаль, практично завжди виникали певні складнощі. Більшість керівників хотіли узяти мене одного, я ж був згоден підписувати контракт, тільки якщо працюватиму з своїм штабом. Плюс я не є "зручним" тренером. Не дозволяю керівникам клубу втручатися в мою роботу. Це теж не всім подобається.

- Ви багато років пропрацювали в тренерському штабі московського "Спартака" одним з помічників Олега Романцева. Зараз підтримуєте відносини з Олегом Івановичем?

- Звичайно. Ми дружимо сім"ями. Особисто у мене залишилися найприємніші спогади про нашу спільну роботу. Сподіваюся, нам ще вдасться попрацювати разом.

- Але ж Романцев сам говорив, що не хоче повертатися до тренерської роботи...

- Він має повне має рацію на певний проміжок часу захистити себе від ненормальної напруги, яку він випробовував багато років. Знаєте, немає пророків в своїй Вітчизні. Зараз всі говорять, які молодці Дік Адвокат і Гус Хіддінк. Адвокат вивів "Зеніт" в чемпіони Росії. Хиддінк вивів збірну на чемпіонат Європи. Але дозвольте! Романцев багато раз приводив "Спартак" до золотих медалей російської першості, виводив збірну у фінальну стадію і чемпіонату Європи, і чемпіонату світу. Олег Іванович добивався таких результатів за рахунок режисури, постановки гри. Після його відходу "Спартак" вже шість років не стає чемпіоном. На мою думку, "Арсенал" Арсена Венгера зараз грає в той футбол, в який грав романцевський "Спартак". Романцев - надбання Росії, і розкидатися такими кадрами просто безглуздо.

Джерело: www.sportsdaily.ru
Зараз ви читаєте новину «"Працюватиму тільки з командою, яка ставить серйозні завдання" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути