Ексклюзиви
пʼятниця, 07 листопада 2008 12:45

"Після матчу з "Гертою" ціна на Жажу впала на 5 мільйонів" - Маркевич

Мирон Маркевич, головний тренер ФК "Металіст":

Я розумію: всі чекали тільки перемоги. Але ми грали проти хорошої команди, тим більше, в останньому турі вони програли 1:5, тому, звичайно, сьогодні виставили редути проти нас. Нам не вдалося зламати ці редути. В принципі, гра була досить активною, але це - єврокубки, і тут не прощають таких помилок. Нам було важко пройти таку оборону, ми могли забити в другому таймі, але я думаю, що рахунок - по грі.

- Яку позицію повинен був займати Жажа, і де він реально грав?

- Я думав, він зіграє сильніше. Він грав другого форварда, але, на жаль, його вистачило лише на один тайм. Я попереджав, що для мене це - головний біль, ці цифри, які бігають в пресі. Не у докір вам, але скажу, що преса дуже любить нас звеличити. Футболіст ще двічі по м"ячу не ударив, а вже 20-30 мільйонів. Ясно, що хлопчаку 23 роки, у нього в голові все перекинулося, і він думає, що вже - все.

- На п"ятірку ціна впала сьогодні?

- Я думаю, що навіть більше. І чим швидше вона впаде, тим легше нам працюватиметься. Але, на жаль, зараз у нас така ситуація. Стільки вже футболістів хороших пропало з цієї причини! Відразу висувалися в лідери світового футболу, а потім виходило так, що нічого не виходило.

- Чи правильно я розумію, що "Металістові" не доводилося раніше грати з обороною такого класу, де "сяяв" Йосип Шимуніч і це стало корисним уроком для команди? Чи стала сюрпризом гра "Герти" в трьох захисників?

- Так, ми готувалися до дещо іншої гри. Але команда грала чітко на нічию і ловила свої моменти в контратаках, і це відчувалося. Все-таки, я вважаю, Воронін-Пантеліч - один з найкращих тандемів Бундесліги і, напевно, суперник побудував гру правильно, тому що після 1:5 ніяк не можна було тут програвати.

- Чи виконала команда тактичну установку на гру, і чи були думки по ходу гри щось змінити?

- А що тут поміняєш? Суперник чітко грав в обороні, не висовувався, дуже рідко переходив в атаку. Команда грала на нічию з розрахунком на контратаки. Так, у них були напівмоменти. Міняти тактику? Щоб міняти тактику, треба мати виконавців. Рівноцінних, які зможуть вийти на заміну і поміняти тактику у нас немає. Поки що ми в пошуку і, я думаю, можливо, когось знайдемо.

- Ваш колега, тренер гостей, сказав, що розцінює сьогоднішній результат як позитивний. Ви розділяєте його думку?

- Ні, для нас це не позитив, я сподівався на те, що сьогодні ми виграємо.

- Сьогодні ми бачили на грі Олексія Михайличенка. Він спілкувався з вами, чи були якісь коментарі?

- Ні, ми не спілкувалися.

- Як ви вважаєте, сьогодні "Металіст" здобув очко або втратив два?

- Треба подивитися всі дані по грі, проаналізувати їх. Мені здається, що у нас була перевага. Ми її не реалізували. Можливо, тому, погано зіграли наші форварди. В середині поля мали перевагу, і по такій грі необхідно, щоб хтось поставив крапку. На жаль, такої людини не знайшлося.

Прес-служба ФК "Металіст"

Зараз ви читаєте новину «"Після матчу з "Гертою" ціна на Жажу впала на 5 мільйонів" - Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути