вівторок, 30 листопада 2010 14:59

"Ніхто з хлопців не бере новачків під свою опіку" - Ель-Каддурі

"Ніхто з хлопців не бере новачків під свою опіку" - Ель-Каддурі

Марокканський захисник київського "Динамо" Бадр Ель-Каддурі вважає головним бичем команди той факт, що ніхто з діючих гравців не бере під свою опіку новачків.

Про це він розповів в інтерв'ю тижневику "Футбол".

"Знаєте, в чому проблема? Вікові хлопці повинні допомагати їм, підказувати. Це найбільший бич "Динамо". Ніхто з хлопців не бере новачків під свою опіку. Вони губляться. Їх критикують, і вони губляться! Думаю, якщо їх підписало "Динамо", напевно, вони щось із себе представляють", - розповів Ель-Каддурі.

За його словами, куплені цього літа молоді гравці - бразилець Андре і аргентинець Факундо Бертольо - дуже перспективні.

"Андрій (Андре) і Бертольо ще зовсім молоді. Їм треба притертися до колективу, відчути себе своїми, - сказав марокканець. - Вони дуже перспективні. Якщо не підтримувати їх як на полі, так і морально, з них, звичайно, може не вирости нічого. Кріштіано Роналдо теж не відразу поставили в склад "Манчестер Юнайтед". Не потрібно критикувати молодих хлопців, якщо у них щось не виходить".

При цьому Ель-Каддурі впевнений, що функції плеймейкера, якого зараз так бракує "Динамо", з нинішнього складу може взяти на себе тільки Бертольо.

"У нього прекрасні задатки диспетчера, атакуючого гравця з центру", - пояснив він.

Ель-Каддурі також визнав, що хороші задатки є у ще одного молодого гравця "Динамо" - нігерійця Франка Теміле.

"За тими матчами, що Теміле грав у Кубку України, видно, що хлопець він талановитий. У нього хороша швидкість, дриблінг. Але щоб він був готовий, він повинен частіше з'являтися на полі, а це вже прерогатива тренера", - сказав марокканець.

Ель-Каддурі також відзначив, що юний голкіпер Максим Коваль проходив до основного складу тільки через травму Олександра Шовковського.

"Скільки молодих хлопців грає в основному складі? Від сили - троє. Ярмоленко, Хачеріді та іноді Зозуля. Коваля в розрахунок не беремо. Він грає через травму Шовковського. Так, Максим перспективний воротар, але давайте говорити чесно - він грає тільки через відсутність Шовковського, - сказав марокканець. - Знаєте, коли футболісту вже за двадцять років, він не вважається молодим гравцем. Фактично це футболіст, який вже відбувся. У нас до молодим можна віднести тільки двох - Коваля та Калитвинцева. Ярмоленко, Хачеріді, Зозуля вже не перший рік у команді. Вони вже пройшли бойове хрещення і кілька років перебувають в основній обоймі".

Також Ель-Каддурі різко розкритикував роботу колишнього тренера "Динамо" Валерія Газзаєва.

За матеріалами журнал "Футбол", Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто з хлопців не бере новачків під свою опіку" - Ель-Каддурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути