вівторок, 01 червня 2010 11:55

"Найменше хочеться, щоб з часом збірна України стала схожа на Францію"

"Найменше хочеться, щоб з часом збірна України стала схожа на Францію"

Головний тренер збірної України Мирон Маркевич хоче натуралізувати сенегальського захисника Папу Гуйє, 25 років. Футболіст грає за харківський "Металіст", який тренує Маркевич, і це може спростити процес переговорів з ним - до того Папа неодноразово заявляв про бажання грати за Сенегал, куди його поки що не кличуть.

Гуйє грає у нас п'ять років - достатній термін для того, щоб Міжнародна футбольна федерація відразу дозволила сенегальцю виступати за Україну.

Колишній тренер збірної України Володимир Веремєєв на сторінках видання "Газета по-киевски" прокоментував цю ситуацію.

"Я не проти натуралізації, але дивлячись звідки родом футболіст. Якщо ми хочемо заграти за нашу збірну росіянина або білоруса - це одна справа. Вони розмовляють з нами однією мовою і мислять схоже з українцями як в житті, так і на футбольному полі. А ось запрошувати африканця або південноамериканця, на мій погляд, невиправданий ризик. Ментально вони інші, і немає гарантій, що в збірній України колишній сенегалець або бразилець зможе проявити свої найкращі якості.

Що стосується Папа Гуйє, то у нас достатньо і своїх класних захисників. Приміром, Хачеріді або Ракицький. Чим вони гірше? Головне, щоб українським гравцям більше довіряли в топ-клубах. Просто найменше хочеться, щоб з часом ми стали схожі на збірну Франції, де цього француза вже й не знайдеш. Все-таки перша збірна - це обличчя нації. А всі ці спроби одномоментного підсилення за рахунок натуралізованих гравців - недалекоглядні".

Раніше Україна натуралізувала росіян - Калитвинцева, Леоненко, Бахарєва, Яшкіна, Кормильцева. У 2008-му в тодішній команді Олексія Михайличенка вперше зіграв серб Марко Девіч.

Зараз ви читаєте новину «"Найменше хочеться, щоб з часом збірна України стала схожа на Францію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути