понеділок, 22 лютого 2010 13:32

"Якщо мене покличуть у збірну України, погоджуся" - Едмар

"Якщо мене покличуть у збірну України, погоджуся" - Едмар

За сім років виступів в українському вищому дивізіоні 29-річний бразилець Едмар став своїм хлопцем - спочатку в сімферопольській "Таврії", а потім у харківському "Металісті".

Едмар прекрасно спілкується російською мовою і навіть одружився з кримчанкою Тетяною, з якою вони разом виховують сина Пилипа.

Останнім часом звучать думки, що Едмар не був би зайвим і в збірній України. Тим більше, що його можливості добре відомі наставникові національної команди Мирону Маркевичу.

- Едмаре, до збірної Бразилії тебе навряд чи запросять...

- Так, тренери збірної моєї країни мають дуже гарний вибір. На п"ять збірних вистачить! (сміється). Так що я не маю ілюзій з цього приводу.

- Тоді, можливо, є сенс прийняти українське громадянство і виступати за нашу збірну?

- Це непросте запитання. Розумієш, приймати громадянство тільки заради можливості виступати за збірну України я не хочу. Може, я й піду на зміну паспорта, але це буде дуже зважене рішення. А потім, якщо мій рівень відповідатиме збірній країни і мене туди покличуть, я погоджуся, звичайно ж. Але зараз рано говорити про такі речі. За законами України, я тільки наступного року зможу змінити громадянство, коли виповниться два роки, як я одружений на Тані. Поживемо - побачимо.

- А що Жажа Коельйо думає з приводу перспектив виступів у збірній України?

- Ми іноді жартуємо з цього приводу. Жажа в Україні недавно - всього два роки. Напевно, йому буде ще важче зробити вибір, ніж мені. Він повинен зрозуміти, чи готовий пов"язати своє майбутнє з Україною, і таке інше. Це дуже непросто. Кожен буде приймати рішення сам.

blik.ua

Зараз ви читаєте новину «"Якщо мене покличуть у збірну України, погоджуся" - Едмар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути