Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 13:13

"Нафтовик" опублікував свою версію подій в Охтирці

Футбольний клуб "Нафтовик-Укрнафта" зробив офіційну заяву з приводу подій, які розгорталися на трибунах стадіону в Охтирці під час матчу клубу з київським "Динамо".

Футбольний клуб "Нафтовик-Укрнафта" ознайомився з офіційною заявою ФК "Динамо" (Київ) з якої випливає, що вболівальники і фани їх команди не мають ніякого відношення до того, що сталося на стадіоні "Нафтовик" в м. Охтирка.

У заяві клубу сказано, що на сьогодні в організаторів матчів і правоохоронних органів немає технічних засобів, які могли б визначити провокатора в організованій офіційній групі вболівальників команди гостей, тим більше, що йшли вони без масок, а надягли їх вже на стадіоні безпосередньо в оточенні групи своїх уболівальників. Цей факт підтверджений матеріалами відеоспостереження

Виходячи із заяви, футбольний клуб "Нафтовик-Укрнафта" не коментуватиме жахливу поведінку гостей із столиці в м. Тростянець, куди прибуває поїзд з Києва, і в самому місті Охтирка задовго до початку матчу. З цього приводу є задокументовані факти правоохоронних органів. Клуб дивується з приводу того, звідки з"явилася добре організована група вболівальників кількістю близько 300 чоловік з атрибутикою команди "Динамо" (Київ) і влаштувала відвертий, на межі з кримінальщиною, дебош в місті до початку матчу і на стадіоні під час проведення матчу.

ФК "Нафтовик-Укрнафта" звернув увагу на деякі факти. У офіційному листі ФК "Динамо" N5407 від 17.04.08 на адресу футбольного клубу "Нафтовик-Укрнафта" повідомлялося, що на матч 26-го туру Чемпіонату України "Нафтовик-Укрнафта" - "Динамо" фан-клуб "Динамо" організовує 300 уболівальників, 40 з яких приїдуть на штатному автобусі з атрибутикою клубу, решта вболівальників приїде на залізничному і приватному транспорті. Інших офіційних листів, що на матч прибувають тільки 40 уболівальників, не було.

Вся група кількістю близько 300 чоловік за 2 години до початку матчу зібралася на міській площі, пройшла натовпом по проїжджій частині через все місто і проявляючи агресію до представників правоохоронних органів, зайшла на стадіон, де розташувалася в двох спеціально виділених секторах трибун стадіону, заздалегідь побігавши по футбольному полю. Фани ФК "Нафтовик-Укрнафта" розташовувалися в секторі на протилежній трибуні стадіону і, отже, ніякого відношення до події не мають, зазначено в заяві клубу.

Охтирські вболівальники, які знаходилися на одній трибуні з фанами київського "Динамо", подивившись на їх поведінку, завчасно, до закінчення матчу, залишили трибуни і не могли спровокувати початок безпорядків. Виходячи з цього, ФК "Нафтовик-Укрнафта" категорично спростував будь-які спроби скомпрометувати фанів і простих уболівальників охтирської команди "Нафтовик-Укрнафта". Оцінку діям правоохоронних органів, що забезпечували порядок в день матчу на стадіоні, дадуть офіційні організації, повідомив свою позицію охтирський клуб.

Як зазначено в офіційній заяві клубу, український футбол, і, насамперед, ФК "Динамо", чекають події серйозніші і трагічніші, ніж на охтирському стадіоні, якщо футбольний клуб "Динамо" не зрозуміє, що під їх прапорами росте молодь, здатна таким чином вболівати за свою команду.

Охтирський клуб закликав киян взяти на себе відповідальність за те, що сталося і за допомогою ЗМІ розкрити всю правду, щоб не допустити подібного в майбутньому на інших стадіонах. Зі слів представників клубу, така позиція була б позитивно сприйнята і схвалена всіма футбольними клубами України.

Також в своїй офіційній заяві клуб поцікавився, як бути з тим, що підлітки, які їдуть підтримати свою улюблену команду, громлять все на своєму шляху, оскверняють пам"ятники, завдають матеріальних і величезних моральних збитків звичайним жителям, які живуть своїм життям і не мають ніякого відношення до футболу.

Раніше представники фан-клубу київського "Динамо" Андрій Казанцев і Андрій Клименко заявили, що бійки на трибунах під час матчу "Нафтовик"-"Динамо" в Охтирці, який відбувся 20 квітня, були спровоковані місцевими уболівальниками або людьми, які їх за себе видавали.

Корреспондент.net, ФК "Нафтовик"
Зараз ви читаєте новину «"Нафтовик" опублікував свою версію подій в Охтирці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути