вівторок, 18 січня 2011 15:42

"Національний туристичний офіс" незаконно розтратив 340 тис. грн під Євро-2012

"Національний туристичний офіс" незаконно розтратив 340 тис. грн під Євро-2012

Виділені в рамках державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року 338,25 тис. грн. витрачені незаконно.

До такого висновку дійшли ревізори Контрольно-ревізійного управління в м. Києві після проведення ревізії фінансово-господарської діяльності ДП "Національний туристичний офіс" за період з 1 січня 2008 по 1 серпня 2010 року.

Туристичний офіс оплатив фізичній особі-підприємцю 80,44 тис. грн. бюджетних коштів за роботу з продажу авторських прав, при цьому не отримавши підтвердження виконаних робіт. Також держпідприємство уклало договір і виплатило одному товариству 99,63 тис.грн. за надання останнім невиключного авторського права на буклет, каталог, географічну карту і путівник по Україні та окремих областях і містах, які визначені приймаючими, та АР Крим.

Однак в порушення умов договору дане товариство не відзначено на друкованій продукції ні як автор, ні як видавець, а при цьому значаться інші правовласники видань. У результаті державі завдано матеріальної шкоди на вказану суму.

Також державне підприємство уклало договір з іншими товариствами щодо проведення комплексу робіт з пакування, доставки і поширення друкованої продукції, витративши 93 тис.грн. Проте документів, що підтверджують виконання таких послуг ревізорам так і не було надано.

Разом з тим, за переклад текстів фізичній особі-підприємцю підприємство заплатило 65 тис.грн. при відсутності вихідних матеріалів текстів, перекладів на електронних або паперових носіях на основних європейських мовах тощо.

Матеріали ревізії фінансово-господарської діяльності для розгляду та прийняття відповідного рішення направлені в Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України в м. Києві.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «"Національний туристичний офіс" незаконно розтратив 340 тис. грн під Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути