понеділок, 10 січня 2011 12:31

МВС і СБУ погано "освоїли" 80 млн гривень на підготовку до Євро-2012

МВС і СБУ погано "освоїли" 80 млн гривень на підготовку до Євро-2012

Перевірка показала неефективність освоєння коштів правоохоронними структурами в рамках підготовки до Євро-2012.

Згідно з повідомленням прес-служби Рахункової палати України, протягом останніх трьох років МВС і СБУ виділено 80 млн грн. державних коштів на забезпечення громадського порядку, гарантування безпеки і протидії терористичній діяльності під час проведення в України фінальної частини Євро-2012, проте очікуваних результатів не досягнуто.

Такий висновок Колегії Рахункової палати за результатами відповідного аудиту.

Рахункова Палата відзначає, що правоохоронні органи виконали лише четверту частину із запланованих ними заходів, причому переважна більшість з них не потребувала фінансових витрат.

Основна причина неефективного використання коштів за Програмою Євро-2012 в частині забезпечення правопорядку і безпеки в період футбольних змагань - неповнота і несвоєчасність фінансування, а також недосконалість управлінських дій.

Виділені з бюджету кошти здебільшого направлялися не на виконання пріоритетних заходів з підготовки та проведення чемпіонату, а на забезпечення поточних потреб: капітальний ремонт відомчих споруд, закупівлю аудіо-відеотехніки, придбання автомобілів, пально-мастильних матеріалів і т.п.

Таким чином, залишилися невиконаними ряд заходів щодо підвищення рівня технічного оснащення та матеріально-технічного забезпечення підрозділів правоохоронних органів, які будуть залучатися під час проведення Євро-2012.

Глава Рахункової палати Валентин Симоненко підкреслив, що "галузеві програми щодо забезпечення безпеки проведення фіналу європейського чемпіонату з футболу редагуються, змінюються, доповнюються, а результатів поки не видно".

За результатами контрольного заходу, Колегія Рахункової палати запропонувала МВС і СБУ привести показники галузевих програм у відповідність з реальними потребами, скорегувати заходи, визначивши їх пріоритетність і першочерговість, та забезпечити виконання.

За матеріалами Остров, Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «МВС і СБУ погано "освоїли" 80 млн гривень на підготовку до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути