четвер, 22 травня 2008 08:34

"Манчестер Юнайтед" виграв Лігу чемпіонів (ФОТО)
16

Після поразки у фіналі Ліги чемпіонів від "Манчестер Юнайтед" майбутнє Авраавма Гранта у "Челсі" ще більше постало під питанням. Наставник лондонців за весь матч так і не випустив на поле Андрія Шевченка. Для українця цей фінал був уже третім у Лізі чемпіонів, і хто зна, як би закінчився поєдинок, якби йому дали можливість зіграти. Натомість Грант випустив Анелька, який і гру провів невиразно, і вирішальний пенальті не забив.

Рахунок у зустрічі на 26-й хвилині відкрив найкращий бомбардир турніру Кріштіану Роналду. Однак так само, як він став героєм, він міг стати і антигероєм, не забивши у післяматчевих пенальті.

Протягом майже усього першого тайму ініціативою володів "МЮ". Реальну нагоду забити мав Тевес, але після удару головою в упор "Челсі" врятував Чех. Першим на відскок зреагував Майкл Каррік і сильно пробив по центру, але неймовірним чином Чех знову відбив удар. А наприкінці першого тайму Лемпард зрівняв рахунок.

Гол Лемпарда змінив гру. У центрі уваги був лише "Челсі", проте втілити перевагу у забиті м"ячі підопічним Гранта не вдалося. На 78-й хвилині Дрогба потрапив у штангу, а уже в овертаймі перекладина врятувала "МЮ" від удару Лемпарда.

У додатковий час могли забити і "манкуніанці". Але після удару Гіггза Террі головою виніс м"яч.

На останніх хвилинах другого доданого тайму Дрогба вдарив по обличчю Відічі, за що відразу побачив перед собою червону картку.

У серії після матчевих пенальті Роналду не зміг переграти Чеха. Вирішальним мав стати удар капітана "Челсі" Джона Террі. Він перехитрив ван дер Сара, проте посковзнувся під час розбігу на мокрому від дощу газоні і послав м"яч повз ворота. Зрештою, все вирішив невпевнений удар Анелька і сейв воротаря "МЮ".

"Манчестер Юнайтед" - "Челсі" - 1:1 (по пенальті - 6:5)

Суддя: Любош Міхел (Словаччина)

"МЮ": Ван дер Сар, Евра, Харгрівз, Фердинанд, Браун (Андерсон, 120+4), Роналду, Руні (Нані, 102), Відіч, Каррік, Скоулз (Гіггз, 87), Тевес.

Тренер: Алекс Фергюсон

"Челсі": Чех, Е.Коул, Макелеле (Белетті, 120+4), Ессьєн, Рікарду Карвалью, Лемпард, Д.Коул (Анелька, 99), Дрогба, Баллак, Малуда (С.Калу, 92), Террі.

Тренер: Авраам Грант

Голи: Роналду (26), Лемпард (45)

Пенальті: Тевес (2:1), Баллак (2:2), Каррік (3:2), Белетті (3:3), Роналду (3:3, воротар), Лемпард (3:4), Харгрівз (4:4), Е.Коул (4:5), Нані (5:5), Террі (5:5, повз ворота), Андерсон (6:5), Калу (6:6), Гіггз (7:6), Анелька (7:6, воротар).

Попередження: Макелел (21), Скоулз (22), Фердинанд (43), Карвалью (45+2), Відіч (21 Ех), Баллак (26 Ех), Тевес (26 Ех), Ессьєн (28 Ех)

Вилучення: Дрогба (26 Ех)

Фото: REUTERS, AP, AFP, dpa

Зараз ви читаєте новину «"Манчестер Юнайтед" виграв Лігу чемпіонів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути